Ο τραγουδιστής των Motorhead, "νονός" νέου μετάλλου

lemmy
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ναι, καλά καταλάβατε, μια καινούργια καμπάνια έχει ξεκινήσει με σκοπό να ονομαστεί ένα νέο είδος μετάλλου που ανακαλύφθηκε, με το όνομα του τραγουδιστή των Motorhead, Lemmium, που έφυγε από το τη ζωή στις 29 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το στοιχείο Ununoctium 118, που προστέθηκε στον περιοδικό πίνακα την προηγούμενη βδομάδα και ανήκει στα βαρέα μέταλλα, ανακαλύφθηκε μαζί με άλλα τέσσερα από επιστήμονες στις Η.Π.Α., την Ιαπωνία  και τη Ρωσία.
Ήδη η κίνηση αυτή έχει συγκεντρώσει 15000 υπογραφές. Η αίτηση του υπεύθυνου για την πρωτοβουλία, John Wright, αναφέρει “Το rock έχασε μια από τις πιο εμβληματικές του φιγούρες. Ο Lemmy ήταν μια δύναμη της φύσης και η ουσία του heavy metal. Πιστεύουμε ότι θα ήταν ταιριαστό για την Ένωση της Απλής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC), να ονομάσει ένα από τα νέα αυτά στοιχεία Lemminium, όπως πρόσφατα ένα αστέρι πήρε το όνομα του από τον αείμνηστο μουσικό”.
Πολλοί fans της μπάντας όμως δεν είναι τόσο ενθουσιασμένοι με αυτή την κίνηση, τονίζοντας ότι οι Motorhead δεν ήταν heavy metal συγκρότημα, κάτι που είχε πει και ο ίδιος ο Lemmy, που έλεγε ότι παίζουν απλά rock n’ roll.