Ανδριάνα Μπάμπαλη: «Βρίσκω την Αθήνα πόλη καταθλιπτική»

mpampali
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Λίγο πριν τις δύο τελευταίες εμφανίσεις της στο Passport Κεραμεικός, στις 9 και 16 Ιανουαρίου, το click@life μιλά με την Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Aπό την Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]

Λίγο πριν εμφανιστεί και πάλι στη σκηνή του PassPort, όπου παρέα με τον Μπάμπη Στόκα και τη Φρόσω Στυλιανού προσφέρουν ένα μοναδικό πρόγραμμα στους θαμώνες, η Ανδριάνα Μπάμπαλη μιλά στο click@life μεταξύ άλλων για τη συνεργασία τους αυτή, την πόλη που κατοικεί και στέλνει τη δική της ευχή σε όλους μας.

Πώς αποφασίσατε να παντρέψετε τα ροκ με τα λαϊκά τραγούδια στο πρόγραμμα του Passport; Πείτε μας μερικά λόγια για όσα θα δει ο κόσμος στα επόμενα live.

«Το πρώτο μέρος του προγράμματος είναι η προσωπική μας δισκογραφία. Αρκετά τραγούδια των Πυξ Λαξ, αλλά και τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Μπάμπη, καθώς και τραγούδια από τη δική μου δισκογραφία. Πιο σύγχρονα ροκ και ποπ κομμάτια, δηλαδή.

Το δεύτερο μέρος είναι αμιγώς λαϊκό, με αγαπημένα τραγούδια από το '60 και '70. Τραγούδια που είπαν οι Βίκυ Μοσχολιού, Πουλόπουλος, Διονυσίου, Ζαμπέτας, Άκης Πάνου. Κλασσικά τραγούδια, αλλά και πολλά που δεν ακούς συχνά σε προγράμματα».

Photo: Giannis Goniotakis

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Μπάμπη Στόκα και πώς με την Φρόσω Στυλιανού;

«Με τον Μπάμπη έχουμε ξανασυνεργαστεί το 2009 μαζί με τη Χαρούλα Αλεξίου. Είναι ένας χαλαρός τύπος και πολύ ωραίος τραγουδιστής. Τα λαϊκά τα λέει μοναδικά, με εντελώς δικό του ύφος. Η Φρόσω είναι μια υπέροχη τραγουδίστρια, ένα πραγματικά καλό παιδί και της αξίζουν τα καλύτερα».

Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με την Τζώρτζια Κεφαλά και το «Μαζί είναι δρόμος».

«Η Τζώρτζια είναι ένα άτομο γεμάτο ενέργεια και ταλέντο. Είναι απόλαυση να δουλεύεις μαζί της. Χαίρομαι που αποτυπώθηκε αυτό σε ένα κομμάτι που κάναμε μαζί, “Το μαζί είναι δρόμος”. Γιατί είναι πράγματι και η ίδια ομαδικός παίχτης. Η συνεργασία μου με τους «Μπλε» πρόπερσι θα μου μείνει αξέχαστη».

Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;

«Ετοιμάζουμε ένα πολύ ωραίο γκρουπ για το οποίο σύντομα θα έχω νεότερα. Και σιγά σιγά σκέφτομαι το επόμενο δισκογραφικό βήμα».

Photο: Tasos Vrettos

Έχετε αποκτήσει φίλους από το χώρο σας;

«Ναι βέβαια. Οι άνθρωποι παντού είναι ίδιοι. Ίσως ο χώρος μας είναι ελαφρά πιο ανταγωνιστικός από άλλους, αλλά οι άνθρωποι είναι άνθρωποι. Καλοί και κακοί παντού».

Ποια ήταν η πιο εύστοχη συμβουλή που σας έχει δώσει συνάδελφός σας στο πέρασμα των ετών;

«Πρακτικές συμβουλές κυρίως. Πχ. να ξέρω πως αυτοί που μας βλέπουν από κάτω θα βρεθούν μια φορά ίσως εκεί και θα φύγουν με τη μία και μοναδική εντύπωση που θα τους δώσεις. Οπότε πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να μην δείχνουμε επί σκηνής τις ενοχλήσεις μας και τα δικά μας θέματα. Δεν αφορούν το κοινό».

Τι σας αρέσει και τι όχι στην Αθήνα;

«Την Αθήνα την έχω συνηθίσει, αλλά δεν μου αρέσει. Είναι βρώμικη και ανερμάτιστη πόλη. Και καθόλου φιλική πλέον. Τη σώζουν τα 2-3 σημεία της αρχαίας της ιστορίας. Κατά τ' άλλα, την βρίσκω καταθλιπτική».

Τι εύχεστε να φέρει το 2016 σε εσάς και τους γύρω σας;

«Την ελπίδα που χάθηκε».

Info
Passport Κεραμεικός
Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Κεραμεικός
Tηλ. 210 522 2203
9 και 16 Ιανουαρίου
Οι πόρτες ανοίγουν 21.30 (Ώρα έναρξης: 23.00)