Συναντήσαμε τον Nils Økland πριν την εμφάνιση των Lumen Drones στη Στέγη

mousiki-sti-stegi Kristoffer Øen
ΤΡΙΤΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Οι Lumen Drones από την ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Νορβηγίας έρχονται στη Στέγη στις 28 Ιανουαρίου. Λίγες μέρες πριν τη συναυλία μιλούν στο clickatlife για το επικείμενο event, την εμπειρία τους από την Αθήνα και τη μουσική που αγαπούν.

Ποιοι καλλιτέχνες σας επηρέασαν ή σας ενέπνευσαν περισσότερο;
Πολλοί με επηρέασαν, κυρίως οι βιολονίστες Knut Hamre, Sigbjørn Bernhoft Osa, Fritz Kreisler, Ole Bull και Hans W.Brimi, αλλά και οι μουσικοί και συνθέτες Don Cherry ,Nils Petter Molvær, Bjørnar Andresen, Jimmy Hendrix  και Christian Wallumrød.

Με ποιον μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;
Κάποτε άκουσε τον νοτιοαμερικανό ντράμερ Louis Mohol-Mohol. Ενθουσιάστηκα με το παίξιμό του και νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον κάποια στιγμή να δουλέψουμε μαζί.

Έχετε επισκεφτεί ξανά την Αθήνα;
Ναι, έπαιξα στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2014 με το συγκρότημα 1982στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου αλλά και σε σόλο εμφανίσεις χρόνια πριν. Η εμπειρία υπήρξε πολύ καλή, γιατί και η οργάνωση του Θοδωρή Παπαδάκη ήταν άρτια αλλά και το κοινό ενθουσιώδες!

Kristoffer Øen
Πώς δρομολογήθηκε η επικείμενη εμφάνιση στην Στέγη και τι να περιμένει το κοινό;
Αυτή τη φορά η συνεννόηση έγινε ανάμεσα στην δισκογραφική μας εταιρεία ECM και το Ίδρυμα Ωνάση που έκανε την πρόσκληση. Η μουσική μας είναι το αποτέλεσμα επιρροών από διαφορετικά είδη. Ουσιαστικά αυτό που παίζουμε είναι μια συνένωση αυτούσιου αλλά και αυτοσχέδιου υλικού με όργανα παραδοσιακά. Στην συναυλία λοιπόν θα παίξουμε ένα δικό μας μείγμα από ροκ αυτοσχέδια μουσική. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ecmrecords.com αλλά και στη σελίδα μας στο facebook .