Ανακοινώθηκαν οι μουσικές υποψηφιότητες των επερχόμενων βραβείων Oscar

spectre
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Λίγο πριν την έναρξη της πολυαναμενόμενης βραδιάς, το click@life σάς παρουσιάζει τις άρτι ανακοινωθείσες υποψηφιότητες για τις κατηγορίες καλύτερο μουσικό θέμα και καλύτερο τραγούδι σε ταινία.

Ενώ οι απανταχού σινεφίλ βρίσκονται στον πυρετό των Oscar κάνοντας μαραθώνιους και προβλέψεις για τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς που πέρασε, εμείς κάνουμε ένα διάλειμμα και ασχολούμαστε με τα μουσικά νέα που μόλις κυκλοφόρησαν. Δύο κατηγορίες, δύο έπαθλα, πολλοί αξιόλογοι υποψήφιοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ισλανδός συνθέτης Jóhann Jóhannsson μάλλον εντυπωσίασε την επιτροπή με τους σκοτεινούς ήχους που δημιούργησε για το Sicario: ο εκτελεστής, κερδίζοντας μια υποψηφιότητα στην κατηγορία για το καλύτερο μουσικό θέμα ταινίας. Στην ίδια λίστα φιγουράρει ο Ennio Morricone για το The Hateful Eight του Quentin Tarantino, το soundtrack του οποίου αρχικά γράφτηκε για την ταινία The Thing του John Carpenter. Tην κατηγορία συμπληρώνουν τα soundtracks για τις ταινίες Carol, Bridge of Spies και φυσικά Star Wars: The Force Awakens.

Σχετικά με τα κινηματογραφικά τραγούδια που έκλεψαν την παράσταση, το βραβείο διεκδικούν μεταξύ άλλων οι The Weeknd για το Earned It στο Fifty Shades of Grey αλλά και ο Sam Smith με το πολυσυζητημένο Writing’s On The Wall για την τελευταία ταινία του James bond, Spectre.

Τόσο ο Morricone όσο και ο Jóhannsson έχουν ήδη διακριθεί για τις μουσικές δημιουργίες τους στον κινηματογράφο, με τον πρώτο να έχει ήδη κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα για το soundtrack του The Hateful Eight -αποτελώντας ίσως και φαβορί;- και το δεύτερο να έχει προταθεί για Oscar και κερδίσει Χρυσή Σφαίρα μόλις πέρσι για το The Theory Of Everything.  Στα φαβορί και ο Sam Smith, ο οποίος την περασμένη Κυριακή παρέλαβε Χρυσή Σφαίρα για το Writing’s on the Wall της ταινίας Spectre.

Στα highlights, η πρόσφατη δήλωση του τελευταίου η οποία και προκάλεσε σάλο στα διεθνή μέσα και τα social media καθώς ο Smith προκλητικά υποστήριξε πως δεν έχει ακούσει το ομότιτλο Spectre που έγραψαν οι Radiohead για τη νέα ταινία του James Bond. Η μπάντα έδωσε τα Χριστούγεννα στη δημοσιότητα το ακυκλοφόρητο τραγούδι που επρόκειτο να ντύσει την ταινία, το οποίο ωστόσο τελικά δε χρησιμοποιήθηκε αφού προτιμήθηκε το τραγούδι του Smith.

Η 88η τελετή απονομής των βραβείων Oscar θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο Dolby Theatre του Hollywood με οικοδεσπότη τον Chris Rock.

Όλοι οι υποψήφιοι για τις κατηγορίες καλύτερο μουσικό θέμα και καλύτερο τραγούδι σε ταινία:

Best original score
Bridge of Spies
Carol
The Hateful Eight
Sicario
Star Wars: The Force Awakens

Βest original song
The Weeknd – ‘Earned It’ (Fifty Shades of Grey)
Lady Gaga – ‘Til It Happens To You’ (The Hunting Ground)
Sam Smith – ‘Writing’s On The Wall’ (Spectre)
J. Ralph and Antony – ‘Manta Ray’ (Racing Extinction)
David Lang – ‘Simple Song 3’ (Youth)

 

Σοφία Κανελλοπούλου