O Μπράιν Ίνο μιλάει για τον Ντέιβιντ Μπάουι

ino-mpraian
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες και φίλους του καλλιτέχνη, μίλησε για αυτόν μετά την ανακοίνωση του θανάτου του την περασμένη Δευτέρα.

Ο Μπράιν Ίνο συνεργάστηκε με τον Μπάουι στα εμβληματικά albums “Low”, “Heroes” και “Lodger”. Σε μια δήλωση του στο BBC, μετά τα δυσάρεστα νέα, θυμήθηκε στιγμές από την μακροχρόνια φιλία τους, και αποκάλυψε ότι ήθελαν να συνεργαστούν ξανά, μετά την τελευταία φορά που δούλεψαν μαζί στο album “Outside” το 1995, όπου ο Ίνο έκανε την παραγωγή.
“Ο θάνατος του Ντέιβιντ ήταν μια έκπληξη, όπως όλα ήταν μαζί του. Αισθάνομαι ένα τεράστιο κενό μέσα μου. Γνωριζόμασταν για πάνω από 40 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, μιας και αυτός έμενε στη Νέα Υόρκη και εγώ στο Λονδίνο, μιλούσαμε μέσω e-mail. Είχαμε και παρατσούκλια, τον αποκαλούσα Mr. Showbiz, Milton Keynes, Rhoda Borrocks ή The Duke of Ear.
Πριν από ένα χρόνο μιλούσαμε για το “Outside”- το τελευταίο album που δουλέψαμε μαζί. Μας άρεσε πολύ αυτό το album. Θέλαμε να το ξαναφτιάξουμε, να το πάμε κάπου παραπέρα. Ανυπομονούσα να ξεκινήσουμε.

Επτά μέρες πριν τον θάνατο του, έλαβα ένα email από αυτόν. Ήταν όπως πάντα αστείο και σουρεαλιστικό, με πολλούς γρίφους και τα άλλα περίεργα πράγματα που συνήθιζε να γράφει. Έκλεινε με την πρόταση “Σε ευχαριστώ για τις καλές στιγμές Brian. Δεν θα ξεχαστούν ποτέ.” Και υπέγραφε ως Dawn. Τώρα καταλαβαίνω ότι μου έλεγε αντίο”.