Στην Ελλάδα ο Tricky για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά

tricky-1 fb/Tricky official
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Αθήνα και Θεσσαλονίκη υποδέχονται γι ακόμη μια φορά τον αγαπημένο καλλιτέχνη της trip hop, Tricky, για δυο μοναδικά live στις 22 και 23 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Δύο μέρες έμειναν για το live του Τricky στην Αθήνα. Ο καλλιτέχνης που έχει συνδέσει το όνομά του με την εξέλιξη της trip hop μουσικής σκηνής τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έρχεται για μια ακόμη φορά στη χώρα μας για να παρουσιάσει το νέο του project Skilled Mechanics.  Στη νέα του δουλειά, ο Tricky πρωτοτυπεί καθώς αναλαμβάνει μετά από πολλά χρόνια εξ ολοκήρου το βάρος των φωνητικών και της σκηνικής παρουσίας, με τη συνοδεία της νέα του μπάντας. Το ομώνυμο ντεπουτο των Skilled Mechanics ηχογραφήθηκε τον περασμένο χρόνο και θα κυκλοφορήσει επίσημα από την δική του δισκογραφική, False Idols, στις 22 Ιανουαρίου του 2016, την ημέρα που η περιοδεία του νέου σχήματος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Κι ενώ για τους περισσότερους μουσικούς, το να αφήσουν στην άκρη μία solo καριέρα και να σχηματίσουν μία μπάντα θα αποτελούσε ένα σημάδι πως θέλουν να απομακρυνθούν -έστω για λίγο- από το προσκήνιο, σην περίπτωση του Tricky συμβαίνει μάλλον το αντίθετο. “Ο κόσμος με ρωτούσε επί χρόνια αν θα έρθει η στιγμή που θα αναλάβω ο ίδιος το βάρος των φωνητικών σε ένα album. Στην προηγούμενη solo δουλειά μου, βγήκα αρκετά μπροστά. Αλλά ήθελα να προχωρήσω περισσότερο, στηριζόμενος σε έναν κατάλογο κομματιών όπου δεν θα βασιζόμουν καθόλου στην ύπαρξη γυναικείων φωνητικών... Δεν έχω βρεθεί στο μπροστινό μέρος της σκηνής εδώ και πάνω από 20 χρόνια, πριν καν κυκλοφορήσω το πρώτο μου album, Maxinquaye. Χρειαζόμουν μία αλλαγή. Είναι καλό να αλλάζεις και να συνεχίζεις να σπρώχνεις τον εαυτό σου προς νέες κατευθύνσεις.”

Ο Tricky θα εμφανιστεί στην Fuzz Live Music Club στις 22 Ιανουαρίου, ενώ μία μέρα μετά θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για μια εμφάνιση στο Fix Factory of Sound. Εκτός από το νέο του υλικό, θα παίξει και γνωστά κομμάτια από προηγούμενα album του.

Λίγα λόγια για τον Tricky
Από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής σκηνής, ο μικρόσωμος Tricky ή αλλιώς Adrian Thaws γεννήθηκε πριν από 47 χρόνια στο Bristol της Αγγλίας. Ως παραγωγός και μουσικός, αποτελεί ένα από τα τρία σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής του trip hop, μαζί με τους Massive Attack και τους Portishead, έχοντας επηρεάσει πάρα πολλούς σύγχρονους και μεταγενέστερους καλλιτέχνες.

Το ντεμπούτο του album, “Maxinquaye”, προτάθηκε για το Mercury Prize το 1995, ενώ το “Blowback” του 2001 τον έκανε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά καιρούς, έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Massive Attack, Red Hot Chili Peppers, PJ Harvey, Bjork, Martina Topley-Bird, Neneh Cherry, Beyonce, Bobby Gillespie (Primal Scream), Cyndi Lauper, Alanis Morissette, Ed Kowalczyk (Live), Nneka κ.α.

Σοφία Κανελλοπούλου
[email protected]