Τα albums που περιμένουμε το 2016

cd-nea-almpoum-2016
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η Ροζίνα Αράπη φέρνει τα νέα από το χώρο της δισκογραφίας και ενημερώνει πως φέτος θα είναι πλούσια η σοδειά.

Kanye West- Swish- Ο rapper έχει  διαρρεύσει διάφορα teasers μέσα στο 2015, και δύο tracks, το “All Day” και το “Fade”, ενώ αναμένονται συνεργασίες με την αφρόκρεμα του hip hop αλλά και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως τους Kendrick Lamar, Sia αλλά και Paul McCartney, ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας είναι στις 11 Φεβρουαρίου. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα από τα albums που θα συζητηθούν και θα διχάσουν, όπως κάθε κυκλοφορία του αμφιλεγόμενου καλλιτέχνη. 

Frank Ocean-Boys Don’t Cry- Το προηγούμενο album του “Channel Orange”, είχε ψηφιστεί ως ένα από τα καλύτερα albums του 2012. Τώρα, όλοι περιμένουν από τον rapper να σταθεί αντάξιος της πρώτης του δουλειάς, και αν κρίνουμε από τα πρώτα ψήγματα, το “Memrise” και το “Feel California”, δε θα μας απογοητεύσει.

PJ Harvey-The Hope Six Demolition Project- Η σύγχρονη ροκ ιέρεια θα παρουσιάσει μια δουλειά που εμπνεύστηκε από το 2011 μέχρι το 2014, όταν ταξίδευε μαζί με τον καλλιτέχνη Seamus Murphy σε περιοχές όπως το Κόσσοβο, το Αφγανιστάν και η Ουάσιγκτον,  και ηχογραφήθηκε στο Somerset House του Λονδίνου μπροστά στο κοινό την περασμένη χρονιά. Ήδη την προηγούμενη βδομάδα ακούσαμε το πρώτο δείγμα, και περιμένουμε με ανυπομονησία.

Lady Gaga -LG5- Η τραγουδίστρια δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ένα νέο album, αλλά  με μια ανάρτηση της στο instagram, στο οποίο ανέφερε λακωνικά “It’s LG5 Time”, όλοι κατάλαβαν ότι ετοιμάζει τη μεγάλη της επιστροφή στα μουσικά πράγματα, και ότι έχει επιλέξει συνεργάτες όπως τον Mark Ronson, αλλά και τον πατέρα  της disco Giorgio Moroder.

Red Hot Chili Peppers- Οι Καλιφορνέζοι rockers, βρέθηκαν στο studio με τον παραγωγό Rick Roubin και τον Danger Mouse, και όλοι περιμένουν το 11ο, ακόμα άτιτλο album της καριέρας τους.

Gorillaz- Ναι, το αγαπημένο μας cartoon-group επιστρέφει, και η αναμονή κορυφώνεται για τη συνεργασία των δαιμόνιων Damon Albarn και του δημιουργικού διευθυντή Jamie Hewlett. Μια εικόνα του David Bowie στο instagram του Hewlett, τροφοδότησε φήμες ότι ίσως οι συνεργασίες που θα ακούσουμε να είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικές.