Ξεκίνησε το AS ONE της Marina Abramović στο Μουσείο Μπενάκη

abramovic
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Από 10 έως 24 Μαρτίου το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να μυηθεί στη μέθοδο Abramović και στην τέχνη του performance.

Επτά εβδομάδες αφιερωμένες στην performance μακράς διάρκειας. Παρουσίαση της μεθόδου Abramović και νέων έργων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Ανεξάντλητη καλλιτεχνική δράση, συζητήσεις και διαλέξεις συνθέτουν ένα σύνολο εμπειριών και αφηγήσεων σε ένα χώρο, που η ενέργειά του τροφοδοτείται από το ίδιο το κοινό. Αυτά θα δουν όσοι παρευρεθούν από σήμερα 10 Μαρτίου μέχρι τις 24 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Μιλάμε φυσικά για το AS ONE, τη σύμπραξη του Οργανισμού  Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και του Marina Abramović Institute (MAI).

Λίγα λόγια για το AS ONE
Το πρόγραμμα αποτελεί ένα συμμετοχικό κοινωνικό project βασισμένο στη «Μέθοδο Abramović», σε συνδυασμό με παράλληλο πρόγραμμα performance και άυλης τέχνης, με τον τίτλο NEON-MAI Lab. Η «Μέθοδος Abramović» είναι μια σειρά ασκήσεων σχεδιασμένες από τη Marina Abramović τα τελευταία 40 χρόνια, με σκοπό τη διερεύνηση των ορίων του σώματος και του μυαλού. Στο συγκεκριμένο project το κοινό θα έχει βιωματική επαφή με την τέχνη της performance. Παράλληλα, το Lab θα παρουσιάζει μακράς διάρκειας performance, συνομιλίες, εργαστήρια και διαλέξεις, με ανερχόμενους Έλληνες καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από τη Marina Abramović και την επιμελητική ομάδα.

Felipe Neves

Όπως δήλωσε η Abramović σχετικά με το project: «Ζούμε σε ένα κόσμο με συνεχείς αντιπερισπασμούς, όπου το να βρεις λίγο χρόνο για να έρθεις σε επαφή με τον εαυτό σου γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Σχεδίασα αυτή την εμπειρία για να δώσω την ευκαιρία στο κοινό να ελευθερωθεί από αυτούς τους αντιπερισπασμούς και στους ανθρώπους να συνδεθούν με τους εαυτούς τους, ο ένας με τον άλλον, καθώς και με την παρούσα στιγμή. Ποτέ δεν υπήρξε μεγαλύτερη ανάγκη για κάτι τέτοιο, από όσο υπάρχει τώρα στην Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα».