Οι Wedding Singers ξαναχτυπούν: "Είμαστε μουσικοχορευτική ψυχοθεραπεία"

wedding-singers1
ΤΡΙΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Οι ειδικοί της διασκέδασης μιλούν στο click@life για τα ξέφρενα πάρτυ, τις επιρροές τους, την κατάσταση στην Ελλάδα και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Oι Wedding Singers είναι η «τετραμελής εξάδα» που έχει καθιερωθεί στην Αθηναϊκή νύχτα μέσα από τα ξέφρενα πάρτυ της στο ΤΩΡΑ Κ44 -και πλέον στο Gazarte. Με σύσταση ροκ μπάντας, οι Wedding Singers διασκευάζουν dance, pop, rock και electronica επιτυχίες από τα 80s και 90s δημιουργώντας πάνω και κάτω από το stage καταστάσεις ψυχεδελικές. Το όνομά τους προέκυψε από την αγαπημένη τους κωμωδία, το The Wedding Singer, ωστόσο δηλώνουν πως τραγουδάνε και σε γάμους –για να μη μπερδευόμαστε. H πορεία τους είναι το ίδιο ετερόκλητη με τη μουσική τους· έχουν εμφανιστεί από μουσικά στέκια της επαρχίας μέχρι μεγάλα φεστιβάλ όπως ΑRΚ , Εn Lefko και Ejekt -μαζί με τον James Blake και τους Pet Shop Boys- ενώ το καλοκαίρι του 2015 έκαναν το πρώτο μεγάλο τους live στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, δημιουργώντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Στα άμεσα πλάνα τους, η κυκλοφορία του πρώτου επίσημου album στα μέσα του 2016 ενώ στους μεγάλους στόχους η συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Ως τότε, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: ξέφρενα πάρτυ μέχρι πρωίας.

Με αφορμή το επερχόμενο live τους στο Gazarte στις 29 Ιανουαρίου, τους συναντήσαμε και ιδού τι ειπώθηκε...

Πώς προέκυψαν oι Wedding Singers;

Οι Wedding Singers προέκυψαν γιατί δυο ξαδέρφια ήθελαν οπωσδήποτε να παίξουν χορευτική μουσική, και, επειδή τα εφηβικά τους πάρτυ ήταν στη δεκαετία του 90, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με αυτό το είδος αλλά με το set up μιας ροκ μπάντας. 

Τι είναι αυτό που σας τράβηξε στα 80s και 90s ώστε να διασκευάζετε κομμάτια αυτών των δεκαετιών; 

Ξεκάθαρα η αναβίωση των εφηβικών μας πάρτυ και όλος αυτός ο χορός που, ομολογουμένως, μας είχε λείψει. Το glam των 80s και το techno των 90s. Καθεμιά από τις δεκαετίες έδωσε πολύ ξεχωριστά πράγματα στη χορευτική μουσική που μας ήταν αδύνατο να αγνοήσουμε ως ταγμένοι που πιστεύουν στο “blood on the dance floor” του βασιλιά Michael Jackson

Πείτε μου μερικούς καλλιτέχνες που σας καθόρισαν μουσικά.

Είναι πάρα πολλοί αλλά ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους Duran Duran, Depeche Mode, Prodigy, Daft Punk, David Guetta, Moby. 

Η μουσική των Wedding Singers με 3 λέξεις...

Μουσική, χορευτική ψυχοθεραπεία

Έχετε εμφανιστεί με ονόματα όπως James Blake, Pet Shop Boys και Άννα Βίσση. Πώς συνδυάζονται αυτά;

Συνδυάζονται με τους Wedding Singers. Εμείς σε όλα τα stages που εμφανιστήκαμε, σε οποιαδήποτε συνεργασία διατηρήσαμε το χαρακτήρα της μπάντας και νομίζω πως εμπλακήκαμε δημιουργικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ζήσουμε υπέροχες εμπειρίες με αυτές τις συμπράξεις και να προσθέσουμε κι άλλη πείρα στο ενεργητικό της μπάντας. 

Πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για μια νέα μπάντα στην Ελλάδα;

Πάρα πολύ, θα λέγαμε. Ο κόπος και η προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί είναι μεγάλη, αλλά από την άλλη, ποια δουλειά δε χρειάζεται κάτι τέτοιο; Ίσως το μόνο θέμα που υπάρχει επί της ουσίας είναι πως τα μέσα που υπάρχουν, εκτός από το διαδίκτυο, είναι φτωχά ως προς την επικοινωνία μπαντών που ασχολούνται με αγγλόφωνη μουσική. 

Πόσο βοηθούν τα social media στην προβολή σας;

Το πιο δυνατό μέσο, πλέον, για να παρουσιάσεις τη δουλειά σου είναι τα social media, καθώς ολοένα και περισσότερος κόσμος ενημερώνεται και ψάχνει στο διαδίκτυο. Οπότε είναι το πιο δυνατό όπλο αυτή τη στιγμή για να επικοινωνήσεις κάτι καινούριο χωρίς επί της ουσίας να χρειάζεσαι απαραίτητα μεγάλη οικονομική επιφάνεια. 

Τι είναι αυτό που θα θέλατε να έχετε κατακτήσει ως μπάντα σε 5 χρόνια από τώρα;

Να έχουμε βγάλει σίγουρα και το δεύτερο δίσκο μας, ίσως και τον τρίτο, και να έχουμε κάνει 3-4 ευρωπαϊκά tour. 

Έχετε σκεφτεί το εξωτερικό;

Νομίζουμε πως μόνο αυτό σκεφτόμαστε πλέον. Απλά χρειάζονται μερικές κινήσεις αρχικά, που δεν έχουν γίνει απο την πλευρά μας ακόμα, για να κυνηγήσουμε κάτι με αξιώσεις στο εξωτερικό. 

Πότε αναμένουμε το album σας και τι θα περιλαμβάνει αυτό;

Το album μας σίγουρα θα είναι έτοιμο μέσα στο 2016, και με μια αισιόδοξη οπτική ίσως και νωρίτερα από το καλοκαίρι. Ηχογραφούμε αυτή τη στιγμή τα πρώτα δυο κομμάτια, που θα κυκλοφορήσουν αρχικά ως single και μετέπειτα τον υπόλοιπο δίσκο. 

Θα περιλαμβάνει πολύ ισχυρές δόσεις από Wedding Singers, όπως τους ξέρετε από τα live τους, αλλά δε θέλουμε να προδώσουμε κάτι παραπάνω. 

Πού σας βρίσκει κάποιος που θέλει να χορέψει και κάθε πότε;

Είμαστε μια φορά το μήνα στο Roof Stage του Gazarte. Τον Ιανουάριο σας περιμένουμε στις 29/1 στο Gazarte για ένα WedSins live show δίχως αύριο. 

Info
Gazarte Roof Stage
Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου
Τιμή εισιτηρίου: Γενική Είσοδος 8€
Ώρα έναρξης: 23.00

Wedding Singers
Θοδωρής Μαυρογιώργης - φωνή, κιθάρα
Λάμπης Κουντουρόγιαννης - κιθάρα, φωνή
Χρήστος Αλεξάκης - πλήκτρα
Μανώλης Γιαννίκιος - τύμπανα
Γρηγόρης Μάγος - ηχοληψία
Αλέξανδρος Προδρόμου - φωτισμός

Σοφία Κανελλοπούλου
[email protected]