Ακούσαμε το 2ο άλμπουμ των Daughter

daughter Daughter
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Δεύτερο album για το Βρετανικό τρίο, που κινείται για άλλη μια φορά σε indie rock μονοπάτια γεμάτα μελαγχολία και εσωστρέφεια.

Το “δύσκολο” για πολλούς δεύτερο album μιας μπάντας είναι αυτό που συνήθως καθορίζει αν έχουμε να κάνουμε με κάτι αξιόλογο. Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα, χάθηκαν σε μια επαναλαμβανόμενη μανιέρα και αποκηρύχτηκαν από αυτούς που κάποτε τους εγκωμίαζαν. Ευτυχώς η μπάντα της Elena Tonra περνάει αυτό τον ύφαλο με επιτυχία.

Το “Not To Dissapear” είναι εξίσου γλυκόπικρο όπως το ντεμπούτο “If You Leave”, με την εύθραστη φωνή της Tonra να στοιχειώνει κάθε κομμάτι, ενώ στο βάθος θλιμμένες κιθάρες τη συνοδεύουν. Δεν υπάρχει πολύ περιθώριο για χαρά ή λίγο πιο ανάλαφρες στιγμές, κάτι που είναι εμφανές στα δύο πρώτα δείγματα που ακούσαμε, το “Doing The Right Thing”, που μιλάει για την απώλεια μνήμης λόγω Alzheimer, από την πλευρά του ασθενή, και το “Numbers”. Το μοτίβο αυτό συνεχίζεται, τα παιδικά και εφηβικά τραύματα της Tonra είναι εμφανή για κάθε ακροατή. Προβάλλει όμως και τα μετέπειτα σημάδια της από τις ερωτικές της σχέσεις, όπως στο “Alone/With You”, όπου περιγράφει με ζηλευτή ειρωνεία, που μπορεί να ληφθεί μέχρι και ως χιούμορ, το πρόβλημα των ερωτικών σχέσεων της εποχής μας. 

Facebook Page/Daughter

Το “Not To Dissapear” είναι ένα album, που θέλει τον χρόνο του για να μπορέσει να αγαπηθεί, μιας και τα θέματα της μοναξιάς, της αποξένωσης και της συνεχούς μελαγχολίας, δεν χωνεύονται τόσο απλά. Όταν όμως καταφέρει να χωθεί μέσα στην ψυχή του κάθε ακροατή, θα μπορέσει να τον παρασύρει και αυτός να ταυτιστεί και να προσαρμόσει αυτές τις υπέροχες συνθέσεις στα δικά του σκοτάδια. Και αυτό είναι άλλωστε πάντα το ζητούμενο από ένα album.

Άλμπουμ: Not to dissapear
Καλλιτέχνης: Daughter
Label: 4AD

Ροζίνα Αράπη