Σάλος στα social media για την τοιχογραφία του David Bowie στο Sheffield

mural-bowie
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ένας street artist-θαυμαστής που θέλησε να τιμήσει το θρύλο της ροκ με το δικό του, προσωπικό τρόπο, έφερε μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα και το Internet τον τιμώρησε.

Ένας τοίχος στο κέντρο του Sheffield φιλοξενεί από χτες (3/2) μια τοιχογραφία δύο μέτρων στην οποία απεικονίζεται η περσόνα του David Bowie, Aladdin Sane. Το έργο που ανήκει στον street artist Trik09 έχει γίνει viral στα social media λόγω της μη ομοιότητάς του με το μύθο της rock. Όπως ήταν φυσικό, Twitter και Facebook έχουν οργιάσει το τελευταίο 24ωρο, με μερικούς χρήστες να λοιδορούν τον καλλιτέχνη και να ζητούν την απομάκρυνση της τοιχογραφίας από το δρόμο Division του Sheffield.

«Πώς καταφέρατε να βρείτε έναν καλλτιέχνη που δεν έχει ιδέα πώς ήταν ο  Bowie;», γράφει μια χρήστρια του Twitter, ενώ άλλος ρωτά ειρωνικά: «Ποιος είναι αυτός στην τοιχογραφία;»

Mετά το οργιώδες ξέσπασμα κατά του έργου, ο 25 χρόνος street artist που θέλησε με την τοιχογραφία να αποτίσει φόρο τιμής στον Bowie, δήλωσε απογοητευμένος για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε για τη καλλιτεχνική του ιδιότητα συνολικά λέγοντας μάλιστα πως θα αφαιρέσει το έργο του από τον τοίχο. Εμφανώς εκνευρισμένος αλλού ανέφερε: «Άστους να με μισούν».

Σε άλλα νέα σχετικά με το Bowie, η τελευταία είδηση θέλει τη Lady Gaga να τιμά με το δικό  της τρόπο το David Bowie, τραγουδώντας ένα ποτ-πουρί από τη δισκογραφία του στη βραδιά της απονομής των βραβείων Grammy. Ούσα φανατική θαυμάστρια του Bowie, σε μια συνέντευξη που έδωσε μετά το θάνατο του, η Gaga δήλωσε: "Ερωτεύτηκα το Bowie την εποχή που ζούσα στο the Lower East Side και πάντα αισθανόμουν πως το γκλαμ του ήταν το μέσο για να εκφράσει ένα μήνυμα που θα καθησύχαζε τις ψυχές των ανθρώπων".