Culturelines Sans Frontières: Ένα πρότζεκτ για την κουλτούρα και τη μετανάστευση στο TAF

distressed-green-box-2016-by-Jane-mcadam-freud

Distressed Green Box, 2016 by Jane McAdam Freud

ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Culturelines Sans Frontières: Ένα πρότζεκτ 3 δράσεων για την κουλτούρα και τη μετανάστευση έρχεται στο TAF Η ARTinTRA ανοίγει τη συζήτηση γύρω από τον πολιτισμό χωρίς σύνορα από τις11 έως 21 Φεβρουαρίου.

Σε μια εποχή που το προσφυγικό ζήτημα είναι στην κορυφή της πολιτικής και κοινωνικής ατζέντας στη χώρα μας, η ARTinTRA εγκαινιάζειτο πρότζεκτ Culturelines Sans Frontières την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο TAF. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ 3 δράσεων που στόχο έχει τη διερεύνηση της σχέσης κουλτούρα-ταυτότητα στην εποχή των μεταναστεύσεων. Το πρότζεκτ αποτελεί μια ευκαιρία για ανοιχτή συζήτηση με δημιουργικούς ανθρώπους και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου.

Σχετικά με τις δράσεις
Πρώτη Δράση: Εικαστική Έκθεση

Η πρώτη δράση είναι και η εισαγωγική καθώε διερευνά το πως συνδεόμαστε με τις τοπικές κουλτούρες, καθώς και ποιές είναι οι αλληλεπιδράσεις που δημιουργούνται μεταξύ αυτών και της διεθνούς πραγματικότητας.

Συμμετέχουν
Edward Akrout, Emi Avora, Αύγουστος Βεϊνόγλου, Ανδρέας Βέμπος, David Birkin & Jeremy Hutchison, Jane McAdam Freud, Kevin Frilet, Tom Gallant, HMQV:13, Δήμητρα Κονδυλάτου,Καλλιόπη Λεμού, Βαγγέλης Λιουδάκης, Βασίλης Μαρκοσιάν, Whitney McVeigh, Βασίλης Παπαγεωργίου, Μυρτώ Σαρμά, Martin Sexton, Terry Smith, Ελισάβετ Ταμουρίδου, Μαρία Τζανάκου, Πυθαγόρας Χαντζηανδρέου

delEAT, 2016 by Maria Tzanakou

Δεύτερη Δράση: Speed Dating 
Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Venice Agendas και αποτελεί την ελληνική έκδοση ενός μακροχρόνιου διεθνούς project. Η δράση θα λάβει χώρα στις 13 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12 π.μ. Η δεύτερη δράση είναι μια αφορμή για δικτύωση με καλλιτέχνες, επιμελητές, συλλέκτες και επαγγελματίες του χώρου. Οι παρόντες θα συμμετέχουν ενεργά απατώντας σε μια σειρά ερωτήσεων που σχετίζονται με την κουλτούρα και την ταυτότητα.
Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω email στο: [email protected]

Τρίτη Δράση: Πρυτανείο
Στο επίκεντρο της τελευταίας δράσης είναι το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα ανοιχτό «φόρουμ» στο οποίο πλήθος δημιουργικών ανθρώπων από κοινού με τους συμμετέχοντες θα συζητήσουν απόψεις, ιδέες και πιθανές λύσεις για στο πρόβλημα. Το Πρυτανείο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 21 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12πμ. Συντονίζει η καλλιτέχνης και ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη.
Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω email στο: [email protected]

Την επιμέλεια για την ARTinTRA έχει κάνει η Βασιλική Τζανάκου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 20:30.

Novo Navis, 2015-2016 by Augustus Veinoglou

Info
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12.00-21.00, Κυρ 12.00-19.00
Speed dating: 13.02.2016, 12.00
Πρυτανείο: 14 & 21.02.2016, 12.00
Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω email στο: [email protected]