Οι καλύτερες μουσικές στιγμές του Super Bowl

super-bowl
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Μπορεί στη χώρα μας να μην έχουμε ιδιαίτερη σχέση με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο ή αλλιώς NFL, αλλά στις Η.Π.Α. θεωρείται το μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, με χορό εκατομμυρίων να στήνεται για λίγο διαφημιστικό χρόνο.

Ο τελικός του Super Bowl παρουσιάζει όμως και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, μιας και στο ημίχρονο ή αλλιώς halftime, μερικοί από τους μεγαλύτερους αστέρες του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος έχουν εμφανιστεί ζωντανά, δίνοντας φαντασμαγορικά shows. Εμείς θυμόμαστε μερικές από τις πιο μνημειώδεις εμφανίσεις του θεσμού.

Michael Jackson- Το 1993 στο Los Angeles, ο Βασιλιάς της pop που τότε βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, κόλλησε εκατομμύρια θεατές στην οθόνη τους, τραγουδώντας τις πασίγνωστες επιτυχίες του “Jam”, “Billie Jean” και “Black Or White”, καθώς και το “We Are The World”, στη διάρκεια του οποίου οι θεατές στο στάδιο αναποδογύρισαν τα χαρτιά που κρατούσαν τα οποία είχαν πάνω παιδικές ζωγραφιές. Έκλεισε το show με το “Heal The World”, πλαισιωμένος από 3500 παιδιά, ενώ πίσω του μια τεράστια υδρόγειος συμπλήρωνε το σκηνικό.

Paul McCartney- Το αειθαλές σκαθάρι ήταν μια ασφαλής επιλογή από το NFL, αφού οι υπεύθυνοί του ήθελαν να ξεχάσουν την περσινή εμφάνιση της Janet Jackson και του Justin Timberlake και το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε το γυμνό στήθος της τραγουδίστριας. Το 2005 λοιπόν, ο Sir Paul ξεκίνησε με το “Drive My Car”, συνέχισε με το “Get Back”, πριν τραγουδήσει το “Live and Let Die”. Για το τέλος κράτησε το “Hey Jude”, με όλο το στάδιο να τραγουδάει μαζί του.

Beyonce- Πριν την φετινή της εμφάνιση με τους Coldplay και τον Bruno Mars, η Queen Bey εμφανίστηκε μόνη της στη σκηνή το 2013, τραγουδώντας τα μεγάλα της hit “Love on Top” και “Crazy in Love’, ενώ η έκπληξη της βραδιάς ήταν όταν οι άλλες δύο Destiny’s Child, Kelly Rowland και Michelle Williams την πλαισίωσαν και μαζί έκαναν όλο το στάδιο να πάλλεται στους ρυθμούς των “Independent Woman” , “Bootylicious” και “Single Ladies”.

Madonna- Από τη βασίλισσα της pop δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από ένα καταπληκτικό show. Το 2012, και με αμφίεση που θύμιζε φουτουριστική αιγυπτιακή θεότητα, πλαισιώθηκε από τις Nicki Minaj και M.I.A., τον Cee Lo Green, αλλά και τους LMFAO, και έστησαν ένα συγκλονιστικό party. Μπορεί να σκόνταψε, μπορεί να μην ήταν στην πρώτη της νιότη, μπορεί η M.I.A. να έκανε μια άσεμνη χειρονομία που “σόκαρε” το κοινό, αλλά με το “Like A Prayer” στο finale, και πλαισιωμένη από μια τεράστια χορωδία, έκανε τους πάντες να θυμηθούν πόσο μεγάλη performer είναι.

U2-  Πέντε μήνες μετά την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου, οι Ιρλανδοί εμφανίστηκαν σε μια σκηνή σε σχήμα καρδιάς, ξεκινώντας την εμφάνιση τους με το “Beautiful Day”, ενώ ως φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας, τα ονόματα όλων των θυμάτων, περνούσαν από τη γιγαντοθόνη, ενώ η μπάντα έπαιζε το “Where the Streets Have No Name”.

Ροζίνα Αράπη