Carbonated: στα 6α γενέθλια της gallery genesis το κάρβουνο έχει την τιμητική του

carbonated
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Μια σπουδαία επιμελήτρια ενώνει τις δυνάμεις της με δεκάδες καλλιτέχνες και μαζί δημιουργούν μια μοναδική έκθεση με εκθέματα που παραπέμπουν στο νοσταλγικό παρελθόν.

Η gallery genesis γιορτάζει τα 6 χρόνια λειτουργίας της με την ομαδική έκθεση “CARBONATED” σε επιμέλεια της καταξιωμένης Ίριδας Κρητικού. Στην επετειακή έκθεση θα δούμε ουσιαστικά ένα μικρό «μουσείο» έργων – σχεδίων με βασικό υλικό το κάρβουνο, το οποίο ως ζωγραφικό μέσο αποτελεί το συνεκτικό υλικό της επετειακής έκθεσης όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της έκθεσης.

Το κάρβουνο είναι ένα υλικό που χρησιμοποιήθηκε ευρέως για ζωγραφική από τα αρχαία ακόμα χρόνια. Οι βραχογραφίες των σπηλαίων έχουν πραγματοποιηθεί με αυτό το υλικό, είτε χρησιμοποιούμενο από τους πρώτους ζωγράφους σαν μολύβι για τη χάραξη γραμμών, είτε σαν καλυπτικό που στη συνέχεια αποξέεται, δημιουργώντας με το φύσημα της σκόνης του ένα περίγραμμα πάνω από το έργο.

ΑΝΝΑ ΑΜΠΑΡΙΩΤΟΥ

Στην νεότερη ιστορία της τέχνης και έως σήμερα, το κάρβουνο-γραφίτης εξακολούθησε και εξακολουθεί να πρωτοστατεί, άλλοτε σαν προσχέδιο και άλλοτε σαν σχεδιαστικός αυτοσκοπός, μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα υλικά, αποτελώντας το βασικότερο ίσως ελαφρύ υλικό για την ελεύθερη και αυθόρμητη προσωπική έκφραση του ζωγράφου.  

Carbonium: ο άνθρακας (λατινικά carbonium), είναι το αμέταλλο χημικό στοιχείο με χημικό σύμβολο C και ατομικό αριθμό 6. Ο άνθρακας είναι το 15ο σε αφθονία χημικό στοιχείο στον φλοιό της Γης και το 4ο πιο άφθονο χημικό στοιχείο στο σύμπαν, μετά από το υδρογόνο, το ήλιο και το οξυγόνο. Είναι παρόν σε όλες τις γνωστές μορφές ζωής, ενώ στο ανθρώπινο σώμα είναι το δεύτερο (κατά μάζα) πιο άφθονο χημικό στοιχείο, περίπου 18,5%, μετά το οξυγόνο. Οι διαφορετικές αλλομορφές του άνθρακα περιλαμβάνουν το σκληρότερο υλικό που υπάρχει στη φύση, το διαμάντι, αλλά επίσης και ένα από τα πιο μαλακά υλικά, τον γραφίτη.

ΔΙΚΑΙΑ ΔΕΣΠΟΤΑΚΗ

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στις 20:00 ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαρτίου. Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Ανδρέας Γεωργιάδης, Ανδρέας Κοντέλης, Άννα Αμπαριώτου, Άννα Μπίλη, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος, Γεύσω Παπαδάκη, Γιάννης Μπεκιάρης, Γιάννης Πετρής, Γιώργος Σαλταφέρος, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Δημήτρης Γιαννέλος, Δημήτρης Σαρασίτης, Δικαία Δεσποτάκη, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Κατερίνα Τσεμπελή, Κυριακή Μαυρογεώργη, Κωνσταντίνος Εσσλιν, Μαίρη Παππά, Μαρία Γιαννίκου, Μαρίνα Στελλάτου, Μάρκος Μπλάτσιος, Μηνάς Καμπιτάκης, Νανά Βέττα, Νίκη Πρόκου, Πάβλος Χαμπίδης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Στέλιος Πετρουλάκης, Τίμος Μπατινάκης, Χαρίτων Μπεκιάρης

Info
Gallery Genesis
Χάριτος 35
Κολωνάκι
211 7100566