Έκθεση-ΕΚΠΛΗΞΗ για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας

Το artAZ και η ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ συνεργάζονται για έβδομη φορά για καλό σκοπό.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το artAZ συγκεντρώνει την καλλιτεχνική κοινότητα προκειμένου να ενισχύσει τους αστέγους της πόλης. Στο έργο αυτό βοηθάνε τόσο Έλληνες οσο και ξένοι δημιουργοί που προσφέρουν τα έργα τους για καλό σκοπό, υποστηρίζοντας έτσι το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ. Η ΕΚΠΛΗΞΗ 7 θα ξεκινήσει  στις 26 Φεβρουαρίου στις 19.30 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο «ΓΗ Κ44» στο Γκάζι, όπου θα παρουσιαστούν και πωληθούν ζωντανά τα έργα – τα οποία ως τότε θα μπορούμε να δούμε εδώ.

Όπως κάθε φορά, η κεντρική έκθεση συνοδεύεται και φέτος από παράλληλο πρόγραμμα που στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του σκοπού και την προώθηση της δημιουργικής έκφρασης. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ. 

Η ΕΚΠΛΗΞΗ
Ζωγράφοι, φωτογράφοι, γλύπτες, illustrators και καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους για να στηρίξουν τους άστεγους της Αθήνας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2009 από την εικαστική πλατφόρμα του artAZ και καθιερώθηκε σαν ετήσιος θεσμός μέσα από την αγάπη του κοινού. Οι καλλιτέχνες δημιουργούν έργα μικρής διάστασης που διατίθενται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 €), ώστε να μπορεί ο καθένας να υποστηρίξει τον σκοπό και ταυτόχρονα να αποκτήσει ένα πολύτιμο ενθύμιο. Ποια είναι η έκπληξη; Η υπογραφή του καλλιτέχνη είναι κρυμμένη και η ταυτότητα του αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου! Σας καλούμε να επιλέξετε, ανεπηρέαστοι, τα έργα που μιλάνε στην καρδιά σας. Στην έκθεση συμμετέχουν καταξιωμένοι και πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες, που ανήκουν σε διαφορετικές σχολές και εκφράζονται σε διαφορετικά μέσα, ενώ τα έργα τους άλλοτε παραπέμπουν στον δημιουργό τους και άλλοτε είναι παραπλανητικά. Με άλλα λόγια, έχουμε στήσει ένα δημιουργικό παιχνίδι αγάπης και προσφοράς.

Η έκθεση έχει ήδη ξεκινήσει online στο artAZ, στο λήμμα "SURPRISE" και κάθε μέρα προστίθενται νέα έργα, καθένα από τα οποία έχει το δικό του κωδικό αριθμό, ο οποίος αντικαθιστά τον τίτλο του έργου και το όνομα του καλλιτέχνη. (ο κωδικός αριθμός του κάθε έργου αναγράφεται πάνω από κάθε φωτογραφία).

Πληροφορίες για τη διαδικασία θα βρείτε εδώ.

 
Η Κλίμακα

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας ο οποίος παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την κοινωνική τους επανένταξη. Από το 2001 υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης στους άστεγους συμπολίτες μας περιλαμβάνοντας δράσεις από την πρόληψη έως την αποκατάσταση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο http://www.klimaka.org.gr/js/ και στο http://astegoi-klimaka.blogspot.gr/. 

Info
ΕΚΠΛΗΞΗ 7 – CRISIS EDITION 
#artAZ_S7 
Διεύθυνση: «ΓΗ Κ44», Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, 19:30 
Διάρκεια έκθεσης: 27 - 28 Φεβρουαρίου 2016 
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 27/2 , 12:00 - 20:00 
Πώληση έργων: Σάββατο 27/2 , 12:00 - 20:00  & Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, 12:00 - 19:00 
Παραλαβή έργων: Κυριακή 28/2
Διοργάνωση: artAZ & Κλίμακα 
Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Κολλάρου 
info@artaz.gr
διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • CULTURE