Η συγκλονιστική ιστορία της Kesha

kesha
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Τις τελευταίες μέρες όλος ο κόσμος παρακολουθεί το δράμα της pop τραγουδίστριας, η οποία την Παρασκευή έχασε τη δίκη για τη λύση του συμβολαίου της από τη δισκογραφική της εταιρεία Sony, αλλά και εναντίον του παραγωγού της Dr Luke, τον οποίον κατηγορεί ότι της έδωσε ναρκωτικά όταν ήταν 18 χρονών, και έκτοτε την κακοποιούσε σεξουαλικά.

H Sony δεν λύνει το συμβόλαιο μαζί της, και έτσι η Kesha είναι υποχρεωμένη να κυκλοφορήσει τουλάχιστον 6 ακόμα albums, δουλεύοντας μαζί με τον παραγωγό-τύραννο της.  .

Όλα άρχισαν τον Οκτώβρη του 2014, όταν η Kesha υπέβαλλε μήνυση εναντίον του παραγωγού της Dr. Luke, κατηγορώντας τον για λεκτική και σωματική βία και εκμετάλλευση, ζητώντας να απελευθερωθεί από το συμβόλαιο μαζί του και με τη δισκογραφική της. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι τη νάρκωσε με ουσίες και τη βίασε, ενώ σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας τους, την κακοποιούσε. Επίσης, η ίδια υποστηρίζει ότι λόγων των αναβολών στη δίκη, η καριέρα της έχει τελειώσει, και πώς πλέον η “αξία” της στο χρηματιστήριο της μουσικής βιομηχανίας έχει πέσει σε σημείο που δεν μην υπάρχει γυρισμός.

Τώρα, το δικαστήριο δεν επέτρεψε την “απελευθέρωσή” της , λέγοντας ότι αν δεν κυκλοφορήσει τα albums που αναφέρονται στο συμβόλαιο της, η εταιρεία θα υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές. Τόνισε όμως ότι μπορεί να δουλέψει με άλλο παραγωγό, κάτι που η Kesha έχει δηλώσει πως, αν κάνει, φοβάται πώς η εταιρεία της, δε θα την προωθήσει, μιας και η καριέρα της έχει υποστεί τεράστια ζημιά.

Ορδές θαυμαστών είχαν μαζευτεί έξω από τα δικαστήριο την Παρασκευή, ενώ μετά το άκουσμα της απόφασης, ο “πόλεμος” για την “απελευθέρωση” της Kesha μεταφέρθηκε στα social media, με το hashtag  #freeKeshanow, να γίνεται trending. 

Παράλληλα, πολλές άλλες γυναίκες της μουσικής βιομηχανίας, όπως ηLady Gaga και η Lorde δήλωσαν μέσω twitter τη συμπαράσταση τους για την Kesha,  εκτιμώντας το θάρρος της, και δίνοντας της κουράγιο να συνεχίσει τον αγώνα της.