H Lena Dunham παίρνει θέση υπέρ της Kesha “αδειάζοντας” τη Sony και το Dr Luke

lena-dunham
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Τα τελευταία νέα γύρω από το «δικαστικό μαραθώνιο» της Kesha θέλουν τη τη δημιουργό του Girls, Lena Dunham, να έχει εξαγριωθεί με το όλο σκηνικό.

Το δικαστικό δράμα της Kesha έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο αφού ομολογουμένως η περίπτωση της pop star δεν έχει προηγούμενο. Τα social media φυσικά αφουγκράστηκαν το θέμα και ανέδειξαν το hashtag #FreeKesha σε trending topic. Yποστηρικτές στο δράμα της Kesha τόσο οι fans της όσο και μια πλειάδα διασήμων που μέρα με τη μέρα συσπειρώνονται στο δυναμικά πλευρό της. Η Lady Gaga για παράδειγμα “τουίταρε” σχετικά: «Υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που σε αγαπάνε @KeshaRose. Και μπορώ να πω πραγματικά πως θαυμάζω τη γεναιότητά σου», ενώ η Lorde πρόσθεσε: «Στέκομαι δίπλα στην @KeshaRose σε αυτές τις τραυματικές και βαθια άδικες στιγμές. Στείλτες της όλοι τη θετική σας αύρα».

Μετά τις γυναίκες της μουσικής βιομηχανίας, άλλη μια γυναίκα από το χώρο του θεάματος -αυτή τη φορά από το χώρο της τηλεόρασης- ύψωσε το ανάστημά της υπέρ της Kesha. Ο λόγος για την αντισυμβατική Lena Dunham η οποία, γνωστή για τις φεμινιστικές τις απόψεις, αποφάσισε να πάρει θέση μέσα από τον προσωπικό της ιστότοπο Lenny. Έτσι, έχοντας το συγγραφικό χάρισμα στη φαρέτρα της, η Dunham μίλησε ανοιχτά για τη δικαστική διαμάχη της pop star και του παραγωγού της μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο με τίτλο Why Kesha's Case Is About More Than Kesha.

Αναφερόμενη μεταξύ άλλων στο αποτέλεσμα της δίκης (κατά το οποίο η Kesha έχασε κι έτσι δε μπορεί να αποδεσμευτεί από τον παραγωγό-βιαστή της και τη Sony) που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή (19/2), η Dunham αποκάλυψε πως αισθάνθηκε «πραγματικά αηδιασμένη» γράφοντας ενδεικτικά: «Ήθελα πω στον οδηγό του Uber να σταματήσει την κούρσα ώστε να κατέβω και να ξεράσω σε ένα σκουπιδοτενεκέ της Νέας Υόρκης».

Το κείμενο της Dunham διατρέχουν οι χαρακτηριστικές φεμινιστικές της απόψεις ενώ, παράλληλα, η δημιουργός αναδεικνύει την ευρύτερη ανικανότητα του νομικού συστήματος των ΗΠΑ. «Για να είμαι ξεκάθαρη, η υπόθεση της Kesha δεν έχει να κάνει μόνο με το δικαίωμα μιας pop star για ελευθερία. Αυτό που συμβαίνει στην Kesha αντικατοπτρίζει τον τρόπο που το αμερικάνικο δικανικό σύστημα συνεχίζει να πληγώνει τις γυναίκες αφού αποτυγχάνει να τις προστατεύσει από άντρες-κακοποιούς τους».

Σχολιάζοντας την αντίδραση της Kesha στην ετυμηγορία του δικαστηρίου, η πρωταγωνίστρια των Girls έκλεισε το κείμενό της γράφοντας με μαχητικότητα: «Δε φοβόμαστε πια να χάσουμε αυτό για το οποίο δουλέψαμε, ούτε το αν θα μας αποκαλέσουν υστερικές ή δύσκολες, ούτε το να στοχοποιηθούμε και να σιωπήσουμε από άντρες με εξουσία. Οι γυναίκες της μουσικής βιομηχανίας που υπερασπίζονται την Kesha είναι μια απόδειξη αυτού. Και τα λόγια τους αντηχούν, εμπνέοντας τις νέες γυναίκες που τις παρακολουθούν. Σύντομα, κανείς δε θα δέχεται την ατίμωση ή το φόβο παρά μόνο το παρόν καθεστώς. Και έτσι, παρόλο που η Kesha κρίθηκε να σωπάσει, η φωνή της ποτέ δεν υπήρξε δυνατότερη».

Ως έμπρακτη υποστήριξη, ο φίλος της Dunham και μουσικός Jack Antonoff, προσφέρθηκε να ηχογραφήσει αμισθί μουσική με την Kesha προκειμένου να μπορεί η τελευταία να την διαρρεύσει πίσω από την πλάτη της Sony.