Tο Σώμα με την ματιά φωτογράφων από όλα τα μέρη της γης στην Blank Wall Gallery

cedrick-not--france-france Cedrick Not # France
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Μετά την ομαδική έκθεση φωτογραφίας ονειρικού τοπίου, Dreamlike Landscapes, η Blank Wall Gallery εγκαινιάζει τη νέα της φωτογραφική έκθεση με θέμα αυτή τη φορά το σώμα.

Πιστή στο concept των ομαδικών θεματικών φωτογραφικών εκθέσεων διεθνούς "καστ", η Βlank Wall Gallery, μετά το Dreamlike Landscapes, επανέρχεται στα εικαστικά δρώμενα με νέα ομαδική έκθεση φωτογραφίας, κεντρικό θέμα της οποίας είναι το σώμα. Στο The Body –που ξεκινά στις 5 Μαρτίου- οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία συλλογή φωτογραφιών που καλύπτουν διάφορες τεχνικές και οπτικές φωτογράφων από όλες τις γωνιές του πλανήτη (Αμερική, Καναδά, Ολλανδία, Ινδία, Τουρκία, Γαλλία, Ελβετία, Πολωνία, Σερβία, Αγγλία και Ελλάδα).

Το σώμα έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης των φωτογράφων τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα. Σε κάποιες περιπτώσεις η απεικόνισή του αποτελεί το μοναδικό σκοπό του καλλιτέχνη, ενώ άλλες φορές μέσα από το σώμα παρουσιάζονται διαφορετικά μηνύματα και αναδύονται διάφορα κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα καθώς και οι τάσεις της εποχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι φωτογραφίες που απεικονίζεται μόνο μέρος του σώματος και όχι ολόκληρο το σώμα. Οι συνθήκες φωτισμού και οι γωνίες λήψης είναι αυτές που σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν τον κύριο λόγο και το αποτέλεσμα που παρουσιάζουν είναι ένας ύμνος στη φόρμα και το σχήμα τα οποία θα περνούσαν απαρατήρητα κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει κάνει ο Μάρκος Δολόπικος.

Info
Εγκαίνια: Σάββατο 5 Μαρτίου, 20:00
Διάρκεια: 5-18 Μαρτίου

Blank Wall Gallery
Υακίνθου 12 Κυψέλη
www.blankwallgallery.com
[email protected]
+30.211.4052.138