Album φόρο τιμής στον Shakespeare ετοιμάζει ο Rufus Wainwright

rufus-wainwright
ΤΡΙΤΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

O Βρετανός μουσικός θα κυκλοφορήσει σύντομα το “Take All My Loves:9 Shakespeare Sonnets”, ένα album αφιερωμένο στον μεγάλο βάρδο.

O Wainwright κάλεσε για το εγχείρημα μερικούς διάσημους φίλους του. Αυτοί είναι, ανάμεσα σε άλλους, οι Helena Bonham Carter, η Carrie Fisher, o William Shatner ενώ πρόσφατα προστέθηκε και το όνομα της Florence Welch, που θα ερμηνεύσει το ‘When in Disgrace with Fortune and Men’s Eyes’.
To album που θα κυκλοφορήσει στις 22 Απριλίου από την Deutsche Grammophon, θα είναι μια μοναδική συλλογή εννιά σονέτων ερμηνευμένα από ηθοποιούς και τραγουδιστές. Το artwork έχει ήδη κυκλοφορήσει και είναι εντυπωσιακό.

H ιδέα για το εγχείρημα ήρθε το 2009, όταν ο σκηνοθέτης Robert Wilson ζήτησε από τον Rufus να συνθέσει μουσική για τη παράσταση “Shakespeare’s Sonnets”.  H παράσταση συνεχίστηκε στο San Francisco, όπου η εκεί Συμφωνική ζήτησε από τον Rufus να διευθύνει την ορχήστρα.

Σε ένα πρόσφατο δελτίο τύπου, ο Wainwright είπε ότι αυτό το album είναι για αυτόν ένας ονειρικός γάμος, αφού συνδυάζει την αγάπη του για την κλασσική μουσική και την αγάπη του για την pop.

Τρία από τα σονέτα υπάρχουν σε προηγούμενο album του Wainwright, το “Songs for Lulu”. Πρόκειται για τα ‘When Most I Wink’, ‘For Shame’ και ‘A Woman’s Face’”.