Ο ερχομός της άνοιξης φέρνει την έκθεση Re-Flower στο κέντρο της Αθήνας

re-flower
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία AMAKA φέρνει στο προσκήνιο το θέμα του trafficking μέσα από μια βιωματική εικαστική έκθεση που θα προβληματίσει.

Στα πλαίσια του Re-Flower Project, η γνωστή για τις δράσεις τις υπέρ των ευπαθών ομάδων AMAKA παρουσιάζει την εικαστική έκθεση Re-flower από τις 5 έως τις 13 Μαρτίου. H έκθεση παρουσιάζει τα αποτελέσματα του ομώνυμου δημιουργικού εργαστηρίου photo-therapy για γυναίκες, θύματα trafficking και sex workers που ζουν και εργάζονται στην πόλη της Αθήνας.

Το εργαστήριο υλοποιείται από την ΑΜΑΚΑ, ως κομμάτι του ευρύτερου προγράμματος “Τhe Attendants” και λαμβάνει χώρα από το Σεπτέμβριο του 2015 στο κέντρο της Αθήνας πολύ κοντά στις γειτονιές όπου οι συμμετέχουσες γυναίκες ζουν και εργάζονται. Το εργαστήρι φιλοξενείται στην οδό Σατωβριάνδου, στο κτήριο της οργάνωσης “Στρατός της Σωτηρίας”. Εκεί, στα πλαίσια του “Green Light Project”, η οργάνωση έχει σαν στόχο να δημιουργήσει μελλοντικά ένα κέντρο ημέρας και υποδοχής της ευπαθούς αυτής ομάδας (με υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης, νομική βοήθεια από διαφορετικές οργανώσεις κ.α.). Εκτός από την ΑΜΑΚΑ και το Στρατό Σωτηρίας στον χώρο ήδη δραστηριοποιείται ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή" που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ενδυνάμωσης και υποστήριξης στη συγκεκριμένη ευάλωτη ομάδα.

Η τοποθεσία αυτή του χώρου δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα σε όλη την προσπάθεια, καθώς τα προβλήματα και οι συνθήκες του πληθυσμού βιώνονται με πολύ έντονο τρόπο. Σε αυτήν ακριβώς την τοποθεσία επιλέχθηκε να γίνει και η έκθεση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου, καθιστώντας τον ίδιο τον χώρο, μέρος της έκθεσης. Ο θεατής, θα καλεστεί να περπατήσει στους ίδιους δρόμους που οι κοπέλες εργάζονται, ενώ μπαίνοντας στο κτήριο θα είναι σαν να μοιράζεται μέρος της πραγματικότητας τους μέσα από φωτογραφίες, κείμενα και ηχητικά ντοκουμέντα που οι ίδιες επιμελήθηκαν. Στόχος της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού διαμέσου της τέχνης για θέματα trafficking και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Παράλληλα, στο χώρο θα διατίθεται ενημερωτικό υλικό από τη "Θετική Φωνή" για ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη και στη σεξουαλική αγωγή και υγεία.

Την ημέρα των εγκαινίων, κάτω από την μουσική πινελιά της Dj Ανδρομάχης όπου θα μας συνοδεύσει με soul-full ήχους, θα λειτουργεί δια - δραστικός φωτογραφικός θάλαμος, όπου το κοινό με μεθόδους video therapy θα μπορεί να αφήσει το μήνυμα του για τις γυναίκες του εργαστηρίου καθώς και άλλα εικαστικά δρώμενα.

Info

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 5 Μαρτίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 5-13 Mαρτίου
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 15.00-20.00, Σάββατο και Κυριακή: 11.00-20.00
Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 34, Ομόνοια ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Περισσότερες πληροφορίες:www.amaka.gr