Ακούσαμε το νέο άλμπουμ των Suede

suede
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Έβδομο album για την βρετανική μπάντα, που τινάζει τις στάχτες της brit pop, αποδεικνύεται survivor στη σημερινή εποχή, χωρίς να παρεκκλίνουν από το γνώριμο ύφος τους που τόσο αγαπήσαμε.

Είναι σίγουρα μεγάλο στοίχημα η δισκογραφική επιστροφή των Suede. Τόσο γιατί το “Bloodsports” του 2013 δέχτηκε μια μάλλον χλιαρή υποδοχή, όσο και για το πολλοί ήταν αυτοί που φοβόντουσαν ότι ο Brett Anderson και η παρέα του δεν είχαν τίποτα άλλο να δώσουν, ζώντας για πάντα στην εύπορη κοιλάδα των ‘90’s. Κι όμως, το “Night Thoughts” βρίσκει την μπάντα σε απίστευτη φόρμα, να πραγματεύεται θέματα όπως η κατάθλιψη, η μελαγχολία και οι διαπροσωπικές σχέσεις, με τη σπαρακτική ερμηνεία του Anderson, τις επιβλητικές μπασογραμμές και τον απαραίτητο ηλεκτρισμό.

Το “Outsiders” έχει τα φόντα για ένα κλασσικό Suede hit με τις υπέροχες κιθάρες να σε παρασέρνουν, ενώ το “What I’m Trying to Tell you” θα προσφερθεί για ξελαρυγγιαστικά sing along στις συναυλίες τους. Το “No Tomorrow” είναι γραμμένο για την μάχη του πατέρα του Anderson με την κατάθλιψη και τη μεταξύ τους σχέση, αρκούντως σκοτεινό και δραματικό. Ο θεατρινισμός τους, που τόσο αγαπήσαμε, είναι και πάλι εδώ, στις δυνατές στιγμές όπως το “Like Kids” ή στα εκφραστικά “Pale Snow”, ίσως το καλύτερο κομμάτι του δίσκου, ή στο “When You’re Young”, ένα κλείσιμο ματιού στον χρόνο που περνά.

Οι “Νυχτερινές Σκέψεις” των Suede είναι γοητευτικές. Το album σε τραβάει στο σκοτάδι και την ένταση του, με τα ξεσπάσματα και τις σιωπές του, σε αφήνει να ανασάνεις, πριν σε βυθίσει πάλι. Αν μη τι άλλο, δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευτυχείς που τόσο αγαπημένες μπάντες, δεν φθείρονται από τον χρόνο, αλλά τον κάνουν πολύτιμο σύμμαχο.

Άλμπουμ: Night Thoughts
Καλλιτέχνης: Suede
Label: Suede Ltd/Warner Music

Ροζίνα Αράπη