5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την Μαρίνα των Marina&The Diamonds

marina-and-the-diamonds1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Μαρίνα Λαμπρινή Διαμάντη ή αλλιώς Marina&The Diamonds, η ελληνικής καταγωγής τραγουδίστρια που επιτέλους έρχεται στα πάτρια εδάφη για να μας παρασύρει στο πολύχρωμο pop κόσμο της.

Μεγάλωσε στην Ουαλία, αλλά όταν οι γονείς της χώρισαν σε ηλικία 16 χρονών, μετακόμισε στην Ελλάδα όπου έζησε με τον πατέρα της για λίγο διάστημα. Στα 18 της επέστρεψε στην Ουαλία και βρήκε δουλειά…σε ένα βενζινάδικο. Από τις οικονομίες της κατάφερε να μετακομίσει στο Λονδίνο και να κυνηγήσει το όνειρο της .

Στο κοινό συστήθηκε με το “The Family Jewels”, που κυκλοφόρησε το 2010. Πολλοί ήταν αυτοί που λόγω του θεατρικού της στυλ, των εκκεντρικών της εμφανίσεων αλλά και της φωνής της, την παρομοίαζαν με τη Lady Gaga ή ακόμα και με την Kate Bush.

Όπως λέει η ίδια, τα κομμάτια της τα έχει εμπνευστεί από τα technicolor όνειρα που έβλεπε στην εφηβεία της. Έχει πει επίσης ότι στην αρχή της καριέρας της δεν την ενδιέφερε τόσο να ακούει μουσική, μιας και συνδεόταν περισσότερο με πράγματα που έβλεπε παρά που άκουγε. Έχει διαγνωστεί άλλωστε με συναισθησία, μια κατάσταση στην οποία η μία αίσθηση επηρεάζεται από την άλλη (πχ. “βλέπεις” τη μουσική), κάτι που έχει επηρεάσει τη μουσική και το στυλ της.

Ένα από τα είδωλα της είναι η Britney Spears.   

Facebook Page / marina and the diamonds

Στο δεύτερο της album “Electra Heart”, που το εμπνεύστηκε μετά από ένα ταξίδι της στο Los Angeles, υιοθέτησε την περσόνα της ομώνυμης ηρωίδας, βάφοντας τα μαύρα μαλλιά της πλατινέ. Η ίδια είχε πει για το album ότι είναι η αντίθεση με ό,τι αυτή πρεσβεύει, ότι εκφράζει την διαβρωμένη Αμερικανική κοινωνία και την διάβρωση του καθενός ξεχωριστά, το να γίνεις το απόλυτο κενό. Το album χαρακτηρίστηκε ως “dark bubble gum pop”.

Στο τρίτο της album “Froot”, που κυκλοφόρησε πέρσι, ήθελε να ξεπεράσει τα στερεότυπα που ο κόσμος έχει για τις pop stars. Το σκέφτηκε όταν προωθούσε το “Electra Heart”, που, όπως δηλώνει, ο κόσμος την αντιμετώπιζε διαφορετικά, σαν μία ακόμα pop τραγουδίστρια με τίποτα να προσφέρει. Παρά το ενδιαφέρον πείραμα, η Marina έγραψε μόνη της τα τραγούδια του τρίτου της album και δικαιώθηκε, μιας και το κοινό και οι κριτικοί το αγκάλιασαν.

Οι Marina&The Diamonds εμφανίζονται το Σάββατο, 5 Μαρτίου για πρώτη φορά στη χώρα μας.