Oι Φιλιππίνες μποϋκοτάρουν τη Μadonna

super-bowl-madonna
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Η σταρ εξόργισε την τοπική κοινότητα της Μανίλα με αφορμή το show της στην πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια του οποίου φόρεσε τη σημαία της χώρας δημιουργώντας οξείες αντιδράσεις για δημόσια προσβολή κατά του έθνους.

Σε νομικούς μπελάδες έχει μπει η βασίλισσα της ποπ μετά το show της στη Μανίλα την περασμένη εβδομάδα (24-25 Φεβρουαρίου). Η σταρ βρέθηκε στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της, Rebel Heart, και εξόργισε τους τοπικούς παράγοντες όταν κατά τη διάρκεια του show φόρεσε τη σημαία της χώρας, γεγονός που σημειολογικά ερμηνεύτηκε ως έλλειψη σεβασμού και προσβολή κατά των ηθών.

«Γελοιοποίησε τη σημαία μας», υποστήριξε αξιωματούχος της Μανίλα, προσθέτοντας πως η Madonna παραβίασε το νόμο, πράγμα που σημαίνει πως η σταρ μπορεί να έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό της από τη χώρα. Οι κατηγορίες βαραίνουν εξίσου και τους promoters του show της: «Υπάρχει περίπτωση να απελαθούν και να μη τους επιτραπεί ξανά η είσοδος στη χώρα. Εκτός των άλλων, άφησε (η Madonna) τη σημαία να ακουμπήσει το πάτωμα της σκηνής, το οποίο αποτελεί ακόμα μια παραβίαση του νόμου».

Σα να μην έφταναν αυτά, ξένα δημοσιεύματα θέλουν έναν καθολικό επίσκοπο από της Φιλιππίνες να προτρέπει τους φανς της τραγουδίστριας σε μποϋκοτάζ των show της λόγω των «γεμάτων υπονοούμενα» και «χυδαίων» εμφανίσεων της Madonna. Η σταρ δεν έχει ακόμα απαντήσει στην κριτική.

Στο μεταξύ, η Madonna είναι ήδη αναμεμειγμένη σε μια δικαστική διαμάχη και συγκεκριμένα με τον πρώην άντρα της, Guy Richie, για την κηδεμονία του 15χρονου γιου τους Rocco. Πρόσφατα η Madonna πόσταρε στο Instagram φωτογραφία του Rocco σχολιάζοντας πόσο πολύ της λείπει. Εικάζεται μάλιστα πως η σταρ δεν τον έχει δει εδώ και πολλούς μήνες.