Πήγαμε στο Live των Marina&The Diamonds και θα μιλάμε για καιρό για αυτό

marina-and-the-diamonds
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Δεν πρέπει να υπήρξε άνθρωπος που να μην πέρασε καλά το βράδυ του Σαββάτου, μιας και η Μαρίνα Διαμάντη παρέδωσε ένα show υψηλών αξιώσεων, μια πολύχρωμη pop συναυλία, που τα είχε όλα.

Το ξεκίνημα έγινε με την Ilia Darlin, ίσως το πιο κατάλληλο support για τη Marina, μιας και η Ελληνίδα τραγουδίστρια χαράζει εδώ και κάποια χρόνια τον δικό της δρόμο στην pop. Φορώντας ένα αποκαλυπτικό λευκό ημι-ταγιέρ, ήταν το κατάλληλο ζέσταμα με τις καταπληκτικές της κινήσεις και τα κομμάτια της -ανάμεσα τους μια πιο downtempo διασκευή του “Beautiful Girls”- και έκλεισε το set της με το “Utopia”. Στα highlights η παρουσία της άρπας στη σκηνή. Μετά από περίπου μισή ώρα αποχώρησε, και η αναμονή για το μεγάλο όνομα είχε χτυπήσει κόκκινο.

Πανό που έγραφαν “Καλώς όρισες Μαρίνα”, σημαίες της Ουαλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ελλάδας, light sticks, ένας χαρούμενος χαμός, σου έδειχνε ότι αυτή η συναυλία θα είχε ένα καταπληκτικό vibe. Όπως και έγινε.

Με το “Mowgli’s Road” και ντυμένη με μια ολόσωμη φούξια φόρμα και ασορτί στέκα με αυτάκια, εμφανίστηκε στη σκηνή, ενώ το videowall πίσω της προέβαλλε μια καρτούν ζούγκλα. Το videowall έμελλε να παίξει μεγάλο ρόλο στη συναυλία μιας και οι εικόνες άλλαζαν, ώστε να είναι πλήρως συνυφασμένες με το κομμάτι – η απόλυτη “οπτική” ερμηνεία της μουσικής. Η Μαρίνα μίλησε σχεδόν μόνο ελληνικά -χωρίς κανένα ιδιαίτερο κόμπιασμα-, σε ένα κοινό που φαίνεται ότι την περίμενε για πολλά χρόνια, και ευτυχώς την είδε στην καλύτερη της φάση. 

Το show χωρίστηκε σε τρία μέρη, όσα και τα albums της. Έτσι, στο πρώτο μέρος ακούσαμε κομμάτια από το “The Family Jewels”, με highlight το “Obsessions”, που, όπως είπε και η ίδια, ήταν το τραγούδι με το οποίο υπέγραψε συμβόλαιο. Τα πράγματα ανέβηκαν στο δεύτερο μέρος, όπου φορώντας τώρα μια latex ροζ ολόσωμη φόρμα που αναδείκνυε το καλλίγραμο της κορμί, μας αφηγήθηκε ιστορίες της “Electra Heart”, της περσόνας που υιοθέτησε για το δεύτερο, ομώνυμο album της. Απόλυτος χαμός στα hits “Bubblegum Bitch” και “Primadonna” . Ανάμεσα στα κομμάτια  δε σταματούσε να ευχαριστεί το κοινό και να φαίνεται πραγματικά χαρούμενη. Δεν παρέλειψε φυσικά να πει ότι ήμασταν το καλύτερο κοινό που έχουν παίξει ποτέ ζωντανά, δίνοντας έναν ακόμη λόγο να βροντοφωνάξει ρυθμικά το όνομα της.  

Το τρίτο μέρος, ήταν και το καλύτερο, μιας και είχε τραγούδια από το τελευταίο της album “Froot”, με το οποίο ξεκίνησε φυσικά, αλλάζοντας πάλι ρούχα. Αυτή τη φορά επέλεξε ολόσωμη μπλε ελεκτρίκ φόρμα, γεμάτη παγέτες, και στέκα με ένα μπλε ελεκτρίκ μήλο στο κεφάλι της. Το “Savages” είχε ένα εκστατικό sing-along, αλλά η πραγματικά πιο φορτισμένη στιγμή της συναυλίας ήταν στο “Immortal”, αφιερωμένο στη μνήμη της γιαγιάς της, Λαμπρινής, ενώ ταυτόχρονα προέβαλλε videos από την παιδική της ηλικία.

Για το encore μάς επιφύλαξε το “Happy” και το “Blue”, λίγο πριν μας καληνυχτίσει, εν μέσω ουρλιαχτών και χειροκροτημάτων, ζώντας την απόλυτη αποθέωση, και με την υπόσχεση να μας ξανάρθει.

Το “Neon Nature” show της Μαρίνας τα είχε όλα, ήταν ένα φανταστικό art pop show, με χορευτικές και συναισθηματικές στιγμές, με φανταστικά γραφικά και με μια καλλιτέχνη που φαίνεται να εξελίσσεται διαρκώς, έχοντας στη φαρέτρα της μερικά υπέροχα κομμάτια. Το ελληνικό στοιχείο, που η ίδια προέβαλλε τόσο εγκάρδια, και η ενέργεια του “διψασμένου” κοινού έπαιξαν σαφώς τον ρόλο τους για να λειτουργήσουν όλα υπέρ της.

Θα μιλάμε για καιρό για τις technicolor, εκστατικές στιγμές που μας χάρισε αυτό το κορίτσι, και ευχόμαστε να την ξαναδούμε πολύ σύντομα στα μέρη μας.  

Δείτε ακόμη περισσότερα για τους Marina&The Diamonds.

Ροζίνα Αράπη