4 παιδικά βιβλία που αξίζει να μπουν στην βιβλιοθήκη τους

paidika-biblia-papadopoulos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος προτείνουν τέσσερα βιβλία που διδάσκουν καλές συνήθειες στα παιδιά αλλά και τα μυούν στον μαγικό κόσμο της ιστορίας και της μυθολογίας.

Το περιστέρι πρέπει να κάνει μπάνιο!, Mo Willems 

Το περιστέρι είναι βρωμερό! Τι λες; Πρέπει να κάνει μπάνιο;  Μια ξεκαρδιστική ιστορία για ένα μικρό περιστέρι που αρνιόταν πεισματικά να κάνει μπάνιο κι έβρισκε ένα σωρό απίθανες δικαιολογίες και ξεροκέφαλες απαντήσεις. Μέχρι τη στιγμή που η βρωμιά ξεπέρασε κάθε όριο!!! Και τότε είδε το μπάνιο με άλλο μάτι… O Mo Willems δημιούργησε ένα υπέροχο μικρό περιστέρι το οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή με πολύ χιούμορ και πρωταγωνιστεί σε μία σειρά βιβλίων που θα λατρέψουν τα παιδιά και θα απολαύσουν οι γονείς τους. Το Το περιστέρι πρέπει να κάνει μπάνιο -πρώτο βιβλίο της σειράς- αποτελεί ιδανική αφορμή για να μιλήσουμε στα παιδιά για την καθημερινή υγιεινή. 

Η σειρά βιβλίων του Mo Willems με κεντρικό ήρωα ένα περιστέρι έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, με σημαντικότερη το βραβείο εικονογράφησης Caldecott Medal, που απονέμει κάθε χρόνο η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών στον εικονογράφο του πιο σημαντικού εικονογραφημένου βιβλίου για παιδιά στις ΗΠΑ.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες, Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια 

Μια ματιά στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. 

Μια ιστορία γραμμένη με απλά, κατανοητά στιχάκια ώστε να κινούν το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών. 

Το 2016 είναι χρονιά Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Έτσι, ο Φίλιππος Μανδηλαράς δίνει την ευκαιρία στα μικρά παιδιά να μάθουν πώς δημιουργήθηκε αυτός ο σημαντικός αθλητικός θεσμός, καταγράφοντας τα σημαντικά πρόσωπα και γεγονότα στην ιστορία του.

Το κείμενο συνοδεύει η χιουμοριστική εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. 

Ταξίδια στη μυθολογία 

Η νέα σειρά ελληνικής μυθολογίας από την πολυβραβευμένη συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου με εικονογράφηση της Ίρις Σαμαρτζή.

Οι μύθοι ιστορούνε το 'Άγνωστο, ξέρουν αυτό που ποτέ δεν θα μάθουμε, έχουν λόγια και πρόσωπα για τους θεούς και τους ήρωες, που έχουμε μέσα μας. Οι μύθοι είναι ποτάμια αιώνια κι οι ιστορίες τους κυλάνε μέσα από τα τοπία του Χρόνου. Κατηφορίζουν πλαγιές, σκάβουν βουνά, γκρεμίζονται από ψηλά τις νύχτες και σκαρφαλώνουν τις μέρες, διασχίζουν κάμπους απέραντους. Διασχίζουν εποχές. Διασχίζουν ζωές.

Η αρχή του κόσμου

Στην αρχή του κόσμου ο Χρόνος ήταν απέραντος και πανταχού παρών. Μαζί του η Γη με το βάρος της, το Νερό με τη δύναμή του, η Φωτιά με τη σοφία της, ο Αέρας με την ξενοιασιά του. Και η Αλήθεια, με τη λύπη και με τη χαρά της.

Από τους θεούς στους ανθρώπους

Όταν οι θεοί κι οι άνθρωποι ξεκίνησαν να δουλεύουν, οι περισσότεροι έγιναν Κυνηγοί, κάποιοι λίγοι Γιατροί, μερικοί Κλέφτες, δυο τρεις Πολυμήχανοι, πέντε έξι Όμορφοι. Και όλοι Ήρωες.

Η σειρά Ταξίδια στη Μυθολογία είναι η ιδανική πρόταση για να αποκτήσουν τα παιδιά τις βασικές γνώσεις ελληνικής μυθολογίας και αποτελεί μία χρηστική επιλογή για τους εκπαιδευτικούς. Το κείμενο με την ιδιαίτερη γραφή της πολυβραβευμένης Μαρίας Αγγελίδου πλαισιώνει αρμονικά η εκπληκτική εικονογράφηση της επίσης πολυβραβευμένης Ίρις Σαμαρτζή. Η σειρά αποτελείται από τέσσερα βιβλία και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2016.