Βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στον Philippe Jaccottet

to-tetradio-tis-xlois
ΤΡΙΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Οι Εκδόσεις ΑΓΡΑ, η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα και το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη διοργανώνουν μια βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στο έργο του Ελβετού ποιητή Philippe Jaccottet.

Η βραδιά διοργανώνεται με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία της ποιητικής ενότητας του Philippe Jaccottet από τις Εκδόσεις ΑΓΡΑ σε μετάφραση της Ιωάννας Κωνσταντουλάκη-Χάντζου.
  
Ομιλητές

Θανάσης Χατζόπουλος, ποιητής, ψυχαναλυτής, μεταφραστής έργων του Philippe Jaccottet
Ελένη Τατσοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Γαλλικής Λογοτεχνίας στο Παν/μιο Αθηνών
Ιωάννα Κωνσταντουλάκη- Χάντζου, καθηγήτρια Συγκριτικής Φιλολογίας στο Παν/μιο Αθηνών, μεταφράστρια του βιβλίου Το τετράδιο της χλόης
Πιάνο: Julien Duchoud
Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Σκουλά
Μετά την εκδήλωση, η Πρεσβεία της Ελβετίας θα προσφέρει cocktail.

Το τετράδιο της χλόης
Το Cahier de verdure  ̶  Το τετράδιο της χλόης (1990) είναι ένα έργο που συνδυάζει ποιήματα και πεζά ποιητικά κείμενα. Λόγω της από­λυτης ώσμωσης με το φυσικό τοπίο που περιβάλλει τον άνθρωπο, ο ποι­ητής αντλεί μέσα απ' αυτό το πολύμορφο πράσινο της γύρω βλάστησης την υπόκωφη δύναμη της γαλήνης, της υπομονής, της ταπεινότητας, της προσμονής και της ελπίδας. Μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την αρμο­νία χάρη στην Ποίηση, καθώς πιστεύει ακράδαν­τα πως «ο ποιητικός λόγος είναι εκείνος που εκφράζει, με τον αυθεντικότερο τρόπο την ίδια την ουσία της ζωής».

Η εκδήλωση στο facebook

Info

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, ώρα 20.30
στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1