Σοβαρή βλάβη στο αεροσκάφος των Iron Maiden

iron-maiden
ΤΡΙΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

To Boeing 747 που το συγκρότημα χρησιμοποιεί για τις περιοδείες τους, υπέστη σοβαρή βλάβη στη διάρκεια ανεφοδιασμού καυσίμων στη Χιλή.

Το Ed Force One βρισκόταν στην πίστα του αεροδρομίου, όταν η σύνδεση μεταξύ του αεροσκάφους και του οχήματος που το ρυμουλκούσε έσπασε με αποτέλεσμα να συγκρουστούν. Δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Η μπάντα εξέδωσε μια ανακοίνωση στο Facebook, μαζί με φωτογραφίες του Boeing που εξηγούσε τι συνέβη.

“To Ed Force One, πήγαινε για ανεφοδιασμό καυσίμων, πριν πετάξουμε για την Cordoba για το επόμενο show μας. Όπως φαίνεται αποκολλήθηκε από το όχημα που το ρυμουλκούσε. Το σκάφος έστριψε και δεν μπορούσε να σταματήσει με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το φορτηγό, προκαλώντας ζημιά στο κάτω μέρος τους και σε δύο μηχανές, και τραυματίζοντας δύο χειριστές, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Facebook / Iron Maiden

Ευχόμαστε να αναρρώσουμε σύντομα, και θα παρακολουθούμε την πρόοδο τους. Οι τεχνικοί επιθεωρούν τις ζημιές, αν και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το αεροπλάνο έχει υποστεί βλάβη, και θα χρειαστεί αρκετές μέρες για να αποκατασταθεί."

Ο frontman των Maide, Bruce Dickinson, που είναι έμπειρος πιλότος και συχνά πιλοτάρει ο ίδιος το αεροπλάνο, δεν ήταν παρών στο συμβάν. Το Ed Force One ήταν καινούργιο απόκτημα του συγκροτήματος και ο ίδιος είχε εκφράσει τον ενθουσιασμό του που θα πιλοτάριζε ένα Boeing 747, λόγω του κολοσσαίου μεγέθους του και της μεγάλης του χωρητικότητας που μπορούσε να μεταφέρει όλο τον εξοπλισμό τους.