Ακούσαμε την "Ομόνοια" του Κωνσταντίνου Βήτα

omonoia2
ΤΡΙΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ένατο album για τον Kωνσταντίνο Βήτα, και φυσικά ο πήχης της ποιότητας και της δημιουργίας είναι πολύ υψηλός.

Αυτή τη φορά, ο μουσικός μπλέκει το ambient, το industrial και τις φόρμες που αγαπήσαμε από την εποχή των Στέρεο Νόβα, τις πάντα επίκαιρες αστικές ιστορίες με έναν υπόκωφο ηλεκτρικό μανδύα.

Το album ξεκινάει ορχηστρικά με το “εύθυμο” θα έλεγε κάποιος “Τρίκυκλο Χ”, για να συνεχίσει στο θλιμμένο electro του “Απέραντο Άσπρο” και για να περιπλανηθεί στα “Μεσάνυχτα” της μοναξιάς και του έρωτα, με ένα pop υπόβαθρο, και το αποτέλεσμα είναι ένα κομμάτι που θα κολλήσει στο μυαλό από την πρώτη ακρόαση. Το ηλεκτρικό φιλί στα ‘90’s δίνεται στην “Επίπεδη Πίκλα”. Περιλαμβάνεται και το remix στο “Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι”, με τη φωνή της Μελίνας Μερκούρη να στοιχειώνει μια ambient μεταφορά της σύνθεσης του Χατζιδάκι.

”Η αβεβαιότητα εναλλάσσεται με τις  θερμοκρασίες και φτάνει σε μια ανεμπόδιστη μοναξιά”, αναφέρεται στο δελτίο τύπου. Είναι αλήθεια ότι οι μουσικές του K.Βήτα έχουν ντύσει μοναχικές στιγμές, αιώνιες εφηβείες, ιστορίες από τα προάστια και το κέντρο μιας πόλης που ποτέ δεν κοιμάται, έχουν ρίξει φως σε αισθήματα και σκέψεις, όπως μόνο αυτός ο δημιουργός ξέρει τόσα χρόνια να κάνει.

Γι’ άλλη μια φορά καταφέρνει να “μεταφράσει” σε beats και βραδυφλεγείς εκρήξεις τα αισθήματα του, πάντα συνοδευμένα από τον μοναδικό τρόπο ερμηνείας του. Για άλλη μια φορά λοιπόν, ο καταπληκτικός αυτός καλλιτέχνης έφτιαξε ένα album που θα μας συντροφεύει για καιρό.

Album: ΟΜΟΝΟΙΑ  
Καλλιτέχνης: Κ. ΒΗΤΑ
Label: MINOS EMI

Ροζίνα Αράπη