Αντιδράσεις από πολιτικά πρόσωπα της Washington D.C. για τραγούδι της PJ Harvey

pj-harvey Daniel Zuchnik
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Μερικοί στίχοι από το τραγούδι The Community of Hope ήταν αρκετοί για να εξοργίσουν πολιτικούς της Washington D.C.

Την περασμένη εβδομάδα, η PJ Harvey κυκλοφόρησε το τραγούδι The Community of Hope από το επερχόμενο album The Hope Six Demolition Project. Στο κομμάτι, η Harvey αναφέρεται απαξιωτικά σε μια υπανάπτυκτη γειτονιά της Washington D.C., και συγκεκριμένα τη Ward 7. Ενδεικτικά, σε ένα στίχο λέει: Now this is just drug town, just zombies. But that's just life/Tώρα πια είναι ένας τόπος ναρκωτικών και ζόμπι. Αλλά έτσι είναι η ζωή.

Το γεγονός αυτό ενόχλησε πολιτικά στελέχη της Washington D.C. που καταφέρθηκαν εναντίον της τραγουδίστριας και του τραγουδιού, όταν ρωτήθηκαν σχετικά σε συνέντευξη. Έτσι, ο Vince Gray, πρώην δήμαρχος και νυν υποψήφιος για θέση στο δημοτικό συμβούλιο του Ward 7 απάντησε εξίσου με απαξίωση δηλώνοντας: «Δε θα κάνω καν την τιμή να τοποθετηθώ σε αυτή τη βλακώδη σύνθεση».

Στο μπλόκο των ενάντιoν τής Harvey μεταξύ άλλων και η δημοτική σύμβουλος Yvette Alexander, η οποία επέλεξε να απαντήσει με ένα διπλωματικό Tweet: «Σέβομαι κάθε καλλιτεχνική έκφραση, ωστόσο αυτό το τραγούδι δεν αντικατοπτρίζει το Ward 7!» Στην ίδια πλευρά, και ο Grant Thompson, πρώην υπάλληλος του Κογκρέσου και επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Ward 7, ο οποίος σχολίασε: «Η Harvey πρέπει να δει κι άλλα μέρη της πόλης», προσθέτοντας στη συνέχεια: «Δεν το κατάλαβα το τραγούδι. Πραγματικά, δεν το κατάλαβα.»

Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με άλλες, πιο αιχμηρές τοποθετήσεις, ο Thompson ήταν ο πιο μετριοπαθής, αφού μέσα σε όλα δε δίστασε να επαινέσει την Harvey για την ανάδειξη των αναγκών της γειτονιάς, όπως η ανάγκη για εστιατόρια στα οποία μπορείς να καθίσεις.  

Στο The Hope Six Demolition Project, η PJ Harvey αποτυπώνει την εμπειρία που αποκόμισε από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο αλλά και από την επίσκεψή της σε νευραλγικά σημεία της προσφυγικής κρίσης όπως η Ειδομένη. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στην καρδιά της άνοιξης, στις 15 Απρίλιου, ενώ δυο μήνες μετά η PJ Harvey θα ανέβει στο stage του πρώτου Release Athens (7 ιουνίου).