Οι IAMX ξανά στην Αθήνα

iamx
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Το project του Chris Corner που τόσο πολύ αγαπιέται στη χώρα μας θα εμφανιστεί ξανά επί ελληνικού εδάφους στα πλαίσια της METANOIA tour τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στο Piraeus Academy.

Ήταν το 2004 όταν μετά την αποχώρηση του από τους Sneaker Pimps, o Chris Corner αποφάσισε να δημιουργήσει το project IAMX, με τα αρχικά να είναι εμπνευσμένα από το “Becoming X”, το ντεμπούτο album των Pimps. Το νέο του εγχείρημα ήταν ένα συνονθύλευμα των επιρροών του, από τον David Bowie, τη σκηνή του Βερολίνου στα ‘80’s, την αισθητική του cabaret , αλλά και τη goth και την electro. Όλα αυτά έφτιαξαν τους IAMX, που με το ντεμπούτο τους album “Kiss&Swallow”, μας ξενάγησαν στο σκοτεινό αλλά αρκούντως γοητευτικό σύμπαν τους.

 Οι fans που τους παρακολουθούν από την αρχή, θυμούνται την παρθενική τους εμφάνιση στην Αθήνα, με τον Corner ντυμένο από την κορυφή ως τα νύχια με glitter, να μας καλησπερίζει με ένα σαρδόνια “Hello children…”, πριν μας συναρπάσει με την σκηνική παρουσία τόσο τη δική του, όσο και της μπάντας του.

Με το “Alternative” του 2006 γνώρισαν τεράστια επιτυχία, και από εκεί ξεκίνησε η ανοδική τους πορεία. Ερωτισμός, εθισμός, κατάθλιψη, ενέργεια, σεξουαλικότητα, ειρωνεία και απόγνωση, όλα μαζί μπερδεύτηκαν στο μυαλό του Corner, βγάζοντας το ένα hit μετά το άλλο, και κάνοντας τον ένα νέο σκοτεινό είδωλο. Το να τους βλέπεις ζωντανά, είναι μια εμπειρία, τόσο για τις συγκλονιστικές μεταμφιέσεις του Chris, όσο και για την μπάντα του, με μπροστάρισα την Janine Gezang στα πλήκτρα, μια θεότρελη καλλιτέχνη, που όταν ανεβαίνει στη σκηνή, μαζί με τον frontman συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο.

Φέτος, τραγούδια από όλες τις περασμένες δουλειές τους, ντύνουν μουσικά σχεδόν εξ’ ολοκλήρου μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης, το How to Get Away with Murder”.

Το τελευταίο τους album, το “Metanoia”, κυκλοφόρησε πέρσι και δημιουργήθηκε μέσω του pledgemusic. Με αφορμή την τελευταία τους κυκλοφορία, δεν θα μπορούσαν να παραλείψουν τη χώρα μας από τους σταθμούς της περιοδείας τους, σε ένα live που αναμένουν με ανυπομονησία οι fans για να παρασυρθούν πάλι στον κόσμο του Corner. Ότι και να πούμε πάντως, η εμπειρία του να βλέπεις τους IAMX ζωντανά είναι κάτι που πρέπει να ζήσετε. 

Aκούστε το Happiness από το τελευταίο τους album εδώ.

Ροζίνα Αράπη