Οι Massive Attack "στρατολογούν" και την Kate Moss

kate-moss1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Το super model πρωταγωνιστεί στο νέο video clip των Massive Attack, Ritual Spirit, και το αποτέλεσμα είναι...μυστικιστικό.

Μετά τη Rosamund Pike και τη δαιμονισμένη ερμηνεία της στο κλιπ του Voodoo in my Βlood, οι Massive Attack "στρατολόγησαν" και την Kate Moss, αυτή τη φορά για το clip του Ritual Spirit που μόλις κυκλοφόρησε. Στο βίντεο βλέπουμε το super model να χορεύει ρυθμικά φορώντας ένα nude κορμάκι και κρατώντας στο χέρι ένα γλόμπο, τον οποίο κινεί ως άλλη ζογκλέρ. Το σκηνικό είναι σκοτεινό, σχεδόν τελετουργικό, απόλυτα ταιριαστό στους ήχους του κομματιού, ενώ η φιγούρα της Kate Moss ίσα που διακρίνεται. 

"Ήμουν πάντα μεγάλη φαν των Massive Attack και ο 3D (σς. σκηνοθέτης) είναι εδώ και χρόνια φίλος μου. Όταν μου ζήτησε να συνεργαστούμε, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Ήμουν πολύ περήφανη που πήρα μέρος στο βίντεο”.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Kate Moss πρωταγωνιστεί σε κλιπ, αφού το style icon έχει συμμετάσχει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν σε video clips τεράστιων ονομάτων, με πιο χαρακτηριστικές τις συνεργασίες της με τους White Stripes για το I just don’t know what to do with my self (στο οποίο η Moss κάνει ημίγυμνη pole dancing) και τους Primal Scream για το Some Velvet Morning, ενώ έχει κάνει cameos και στα πολλών αστέρων Queenie Eye του Paul MacCartney και το Something about the way you look Τοnight του Elton John.

Να θυμίσουμε βέβαια, πως ο μουσικός χώρος εμπνέει γενικώς την Katie, η οποία μεταξύ άλλων διατηρούσε σχέση επί χρόνια με τον Pete Doherty των Libertines, ενώ υπήρξε και παντρεμένη και με τον Jamie Hince, των Kills.

«Με την Kate είμαστε φίλοι εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχαμε συνεργαστεί, κι έτσι πέρσυ κλείσαμε ένα studio και ξεκινήσαμε γύρισμα», εξηγεί ο σκηνοθέτης, Robert “3D” Del Naja. «Στη διάρκεια του γυρίσματος, η Kate χόρευε μέσα στο κοστάδι, φωτίζοντας τον εαυτό της με ένα γυμνό γλόμπο. Αποτύπωσε τέλεια την ουσία του τραγουδιού...αισθησιακό και τελετουργικό».

Το Ritual Spirit περιλαμβάνεται στο ομώνυμο 4-track ΕP που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο.

Οι Massive Attack επέστρεψαν για τα καλά! Δείτε το κλιπ του Ritual Spirit εδώ.