Πήγαμε στους IAMX, το γκρουπ που αγαπάει να δίνει συναυλίες

iamx1
ΤΡΙΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Για άλλη μια φορά το project του Chris Corner απέδειξε ότι είναι μια συγκλονιστική live μπάντα, κάνοντας το πιστό κοινό των IAMX να παραληρεί.

“Good evening beautiful people”, ήταν ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Corner ανεβαίνοντας στη σκηνή, ενώ στις θέσεις τους είχαν ήδη βρεθεί ο drummer, Jon Siren και οι sexy κιμπορντίστριες Sammi Doll και Janine Gezang. Η δεύτερη είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού των IAMX στις συναυλίες. Μια τελείως θεότρελη τύπισσα, που καταπίνει τη σκηνή και δίνει πάντα το έναυσμα για να αρχίσει ο χαμός. Όπως και έγινε και αυτή τη φορά, με το “I Come With Knives” και το “The Alternative” να μας παίρνουν το κεφάλι από το καλησπέρα, ενώ στις τέσσερις οθόνες προβάλλονταν εικόνες γοτθικού τρόμου. Γυμνό, αποκρουστικά κοντινά σε ανθρώπινα μέλη, σεξ, σκοτάδι, κλειστοφοβία.

Πιο σκοτεινοί από ποτέ, με έντονο φλερτ με το industrial και το dark electro, δεν μας άφησαν στιγμή να ησυχάσουμε. Η “Metanoia Tour” τους βρίσκει πολύ πιο ώριμους, τόσο μουσικά, όσο και σκηνικά. Είναι μια μπάντα ζωντανή, που αγαπάει να δίνει συναυλίες, παρουσιάζοντας κάθε φορά κάτι καινούργιο. Ο Corner, φορώντας ένα καπέλο με φτερά και ντυμένος στα μαύρα, πίσω από το έντονο make up του έβγαζε στο πρόσωπο του και το λιπόσαρκο σώμα του την ένταση και το πάθος, μεταδίδοντας τα στο κοινό που δε σταμάτησε να χοροπηδά και να χορεύει στους ρυθμούς τους. Απολαύσαμε κομμάτια από το νέο album, όπως το “Happiness” και το “No Maker Made Me”, αλλά στο “Nightlife” προκλήθηκε ο αναμενόμενος πανικός, ειδικά στις πρώτες σειρές.

Σε όλη τη διάρκεια του set, τα κορίτσια έκαναν τα πάντα για να σιγοντάρουν την παρουσία του Corner, πέφτοντας κάτω, χοροπηδώντας, ουρλιάζοντας και χορεύοντας, ζούσαν κάθε λεπτό εκστατικά.

Για το encore μάς επιφύλαξαν το “Kiss&Swallow” και έκλεισαν με ένα downtempo κομμάτι τους, το  “I Am Terrified”, εν μέσω χειροκροτημάτων και ουρλιαχτών.

Μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση από τους IAMX, ένα συγκρότημα που αγαπάει  τη χώρα μας, αγαπιέται φανατικά από το κοινό τους, και που για άλλη μια φορά δε μας απογοήτευσε. Και το σίγουρο είναι ότι για τη λατρεία που τους τρέφουμε δε θα μετανοήσουμε ποτέ.

Υ.Γ.: Στα συν να προσθέσουμε ότι το κοινό σεβάστηκε απόλυτα την επιθυμία της μπάντας να μην καπνίζουν, λόγω ενός σοβαρού κρυολογήματος του Corner. Ήταν πραγματικά πολύ καλύτερο να βλέπεις μια συναυλία αναπνέοντας κανονικά.

Ροζίνα Αράπη