Έρχεται η Bowie Street στο Brixton

brixton-mural-bowie
ΤΡΙΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Το δημοτικό συμβούλιο του Λονδίνου εξετάζει το ενδεχόμενο να μετονομάσει δρόμο στο Brixton προς τιμήν του David Bowie.

Δυόμιση μήνες έχουν περάσει από το θάνατο του David Bowie και τα δημοσιεύματα συνεχίζουν να πέφτουν βροχή. Τα τελευταία νέα έρχονται από το δημοτικό συμβούλιο του Lambeth στο Λονδίνο.

Σχετικά με αυτό, οι μαζικές εκδηλώσεις αγάπης και αφοσίωσης στον David Bowie μετά το θάνατό του (στις 10 Ιανουαρίου 2016) έχουν οδηγήσει ως φαίνεται το δημοτικό συμβούλιο της συνοικίας να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει το όνομα του Bowie σε δρόμο της πόλης.

Η πρωτοβουλία αυτή ακολουθεί μία ακόμα κίνηση του τοπικού συμβουλίου, το οποίο και απεργάζεται σχέδιο για να μετατρέψει την τεράστια τοιχογραφία του Bowie στη γενέτειρά του, το Brixton, σε μνημείο προς τιμήν του. Θυμίζουμε πως η τοιχογραφία βρισκόταν εκεί ήδη από την περίοδο που ο Bowie ήταν εν ζωή, ωστόσο τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε βωμό συνάντησης χιλιάδων φανς που θέλουν να αποτίνουν φόρο τιμής στο αγαπημένο τους είδωλο.

Ανάμεσα στις προτάσεις του συμβουλίου βρίσκεται και η μετονομασία πλατειών αλλά και η ανέγερση αγαλμάτων.

INDEPENDENT

Σε άλλα νέα γύρω από τον Bowie, o παλιός φίλος του, Mick Jagger, δήλωσε πρόσφατα πως είναι πολύ στενοχωρημένος που δεν έζησε τον Bowie στα τελευταία του. Οι δυο τους εκτός από στενοί φίλοι ήταν και συνεργάτες κατά τις δεκαετίες '70 και '80, με πιο χαρακτηριστική συνεργασία τους αυτήν του 1985 για το single Dancing In The Street. Ο Jagger αγνοούσε τη μάχη του Bowie με τον καρκίνο καθώς είχε να τον δει πολύ καιρό, γεγονός που του προκαλεί ακόμα θλίψη και απογοήτευση καθώς δεν πρόλαβε να πει στο φίλο του ένα “τελευταίο αντίο”.

«Ήμουν στη νέα Υόρκη και άκουγα το album του (σς. Blackstar) πριν πεθάνει και πριν ο δίσκος κυκλοφορήσει. Σκέφτηκα πως πρέπει να επικοινωνήσω μαζί του καθώς είχα να τον δω πάρα πολύ καιρό. Όμως πέθανε αμέσως μετά από αυτό. Ήμουν πολύ ταραγμένος», δήλωσε ο Jagger.