Δημοπρατήθηκε ο πρώτος δίσκος των Beatles προς £77,500

beatles
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ο δίσκος θεωρείται από μουσικούς και δημοπράτες ως το "άγιο δισκοπότηρο" της μουσικής.

Ένας εξαιρετικά σπάνιος δίσκος των Beatles που είχε στην κατοχή του ο Les Maguire των Gerry And The Pacemakers δημοπρατήθηκε στην Αγγλία προς £77,500. Πρόκειται για τον πρώτο δίσκο που επίσημα ηχογράφησε το συγκρότημα το 1962 πριν ακόμη γίνει παγκόσμιο φαινόμενο της μουσικής βιομηχανίας.

Περιέχοντας δύο μόλις κομμάτια, από τη μια πλευρά το Hello Little Girl, το οποίο υπογράφει ο John Lennon και από την άλλη το Τil there was you από τον Paul McCartney, ο δίσκος θεωρείται από μουσικούς και δημοπράτες ως το «άγιο δισκοπότηρο της μουσικής».

Το πρώτο album των “σκαθαριών” παρέμεινε για περισσότερα από 50 χρόνια καταχωνιασμένο σε ένα λοφτ του Les Maguire, αλλά παρόλα αυτά βρέθηκε σε άριστη κατάσταση. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Les Maguire, τον δίσκο βρήκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια μετακόμισης και η πρώτη του σκέψη ήταν να τον δωρίσει στην εγγονή του προκειμένου να τη βοηθήσει να συγκεντρώσει τα χρήματα που θέλει για να αγοράσει δικό της διαμέρισμα.

Ο δίσκος πέρασε πολλά χέρια μέχρι να καταλήξει στον Maguire. Για την ιστορία, οι Beatles πρωτοπαρουσίασαν το δίσκο στον George Martin -που έμελλε να γίνει ο παραγωγός τους- με απώτερο στόχο να υπογράψουν συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία στην οποία εργαζόταν εκείνη την περίοδο (την ΕΜΙ). Στη συνέχεια, ο Martin έδωσε το δίσκο στο μάνατζερ της μπάντας, Brian Epstein, ο οποίος με τη σειρά του τον δώρισε αργότερα στον Maguire. 50 χρόνια έπειτα, ο δίσκος πωλήθηκε από το δημοπρατικό οίκο Omega στο Warrington.

Στο μεταξύ, πρόσφατα κυκλοφόρησε και το τρέιλερ του 'Soundbreaking: Stories From the Cutting Edge of Recorded Music', της σειράς που επί 5 χρόνια προετοίμαζε ο George Martin που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή- και ο γιος του, Giles, οι οποίοι κάλεσαν πάνω από 150 καλλιτέχνες για να μοιραστούν behind-the-scenes υλικό από την ηχογράφηση του δίσκου.

Τα πρώτα δύο επεισόδια έκαναν πρεμιέρα στο φεστιβάλ South by Southwest (SXSW) του Austin πριν από λίγες ημέρες, ενώ η επίσημη πρεμιέρα θα προβληθεί από το PBS τον προσεχή Νοέμβριο -η ακριβής ημερομηνία δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα. Με τη σκηνοθεσία και την παραγωγή στα χέρια των Jeff Dupre και Maro Chermayeff, η σειρά προβάλλει αποκλειστικές συνεντεύξεις με καλλιτέχνες και παραγωγούς. Στην κάμερα μιλούν μεταξύ άλλων οι Paul McCartney, Tom Petty, Dave Grohl, Questlove, Bon Iver, Beck, BB King, Joni Mitchell και Debbie Harry