Κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση αντιμετωπίζει ο Elton John

elton-John
ΤΡΙΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

O τραγουδιστής αρνήθηκε κάθε κατηγορία υποστηρίζοντας πως οι ισχυρισμοί του φερόμενου θύματος κρύβουν οικονομικά κίνητρα.

Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό αντιμετωπίζει ο Sir Elton John από πρώην φρουρό ασφαλείας που ανήκε στο προσωπικό του ως το 2014. Συγκεκριμένα, ο Jeffrey Wenninger μήνυσε τον John για σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμό καθώς και κατ’ εξακολούθηση απρεπή συμπεριφορά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κάνουν το γύρο του κόσμου μετά την είδηση “βόμβα”, Wenninger κατέθεσε αγωγή στην οποία ισχυρίζεται πως ο John «έβαλε τα χέρια του στο παντελόνι του Wenninger» και «προσπάθησε να πιάσει τα γεννητικά του όργανα» μεταξύ άλλων. Στην αγωγή περιλαμβάνονται σοκαριστικές λεπτομέρειες και φράσεις ιδιαίτερα χυδαίου περιεχομένου.

Φυσικά, ο Elton John έσπευσε να απαντήσει ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και αρνούμενος κάθε κατηγορία: "Αυτή η ανυπόστατη αγωγή προήλθε από έναν γκρινιάρη φρουρό ασφαλείας που ψάχνει τρόπο να αποσπάσει χρήματα που δεν του αξίζουν. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι προφανώς αναληθείς και αντίθετοι από πρότερες δηλώσεις του ενάγοντα. Δε θα ενδώσουμε σε αυτήν την  κατάχρηση του δικαστικού συστήματος."

Στο μεταξύ, φωτογραφικό υλικό από την προσωπική συλλογή τού Elton John πρόκειται να εκτεθεί στο Tate Modern, στα πλαίσια νέας έκθεσης του μουσείου. Στη φωτογραφική έκθεση με τίτλο The Radical Eye θα παρουσιαστούν πάνω από 150 κομμάτια από τις συλλογές περισσοτέρων από 60 καλλιτεχνών, όπως Man Ray, Andre Kertesz και Berenice Abbott.

Ο Elton John αποκάλεσε τιμή τόσο γι αυτόν όσο και το σύζυγό του, David Furnish, το ότι δανείζουν φωτογραφίες τους στη γκαλερί: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον David και εμένα το να δανείσουμε μέρος της συλλογής μας στο Tate Modern για μια τόσο πρωτοποριακή έκθεση».