Το Μουσείο Ηρακλειδών (ξανα)συστήνει στα παιδιά τον Amedeo Modigliani και τη Frida Khalo

modiliani

Portrait of a Young Woman, Amedeo Modigliani

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Το μουσείο επαναφέρει για δύο ακόμα Κυριακές τα βιωματικά εργαστήρια που ενθουσίασαν παιδιά και γονείς.

Από τι υλικά φτιάχνεται ένα μαγικό δέντρο; Μπορεί ο χρόνος να μοιάζει με λιωμένο τυρί; Τι συμβαίνει όταν μπλέκονται πολύχρωμες κουκκίδες; Mετά την τεράστια απήχηση του προηγούμενου κύκλου εργαστηρίων που μόλις ολοκληρώθηκε, τα βιωματικά εργαστήρια της ομάδας «Τέχνης Δράσεις-Art Acts» ξανασυστήνουν το έργο του Amedeo Modigliani και της Frida Kahlo σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών. 

Πρόκειται για ένα ταξίδι στον κόσμο της ψυχής και της φαντασίας που σκοπό έχει τη δημιουργία προσωπικών ιστοριών και εικόνων, αντλώντας έμπνευση από δύο απ’ τους σημαντικότερους ζωγράφους του 20ού αιώνα.

El Sol y la Vida, Frida Khalo, 1947

Στα  εργαστήρια, τα παιδιά μαζί με τους κηδεμόνες τους (η παρουσία των οποίων είναι προαιρετική) έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά τους μεγάλους ζωγράφους και το πολύχρωμο έργο τους, ενώ μέσα από κοινές εικαστικές δραστηριότητες συμμετέχουν, επικοινωνούν, διασκεδάζουν και ανακαλύπτουν τον προσωπικό τους δημιουργικό κόσμο.

Απαιτείται η έγκαιρη κράτηση θέσης.

Πρόγραμμα

Κυριακή 3 Απριλίου 2016: Amedeo Modigliani
Πόσα κεφάλια χωράνε σε ένα λαιμό; Μέσα από ζωγραφική και κολάζ ανακαλύπτουμε τα πρόσωπα του Modigliani με διασκεδαστικό τρόπο.

Κυριακή 17 Απριλίου 2016: Frida Kahlo
Ποιο μυστικό μπορεί να κρύβεται μέσα στα λουλούδια; Ζωγραφίζουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί έναν διαφορετικό πολύχρωμο κόσμο της Frida, όπως τον φανταζόμαστε.

Info
Διάρκεια εργαστηρίων: Κυριακή, 3 Απριλίου 2016-Κυριακή, 17 Απριλίου 2016
Moυσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16, Θησείο
T: 210 3461981
F: 210 3458225

Περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο διεξαγωγής, το κόστος εγγραφής, τη διαδικασία κρατήσεων κτλ μπείτε εδώ