Και ξαφνικά…νέο album από τη Beyonce

beyonce-lemonade
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Queen Bey μόλις κυκλοφόρησε το πέμπτο της album και ήδη το internet παραληρεί.

Το “Lemonade” είναι αποκλειστικά διαθέσιμο μέσω της υπηρεσίας του Tidal -ιδιοκτησίας του συζύγου της Jay-Z-, και δόθηκε στην κυκλοφορία από το Σάββατο το βράδυ, μετά από ένα ωριαίο αφιέρωμα στο HBΟ. Το αφιέρωμα έδειχνε μουσικά video και αποσπάσματα από τα νέα της τραγούδια. Περιέχει το “Formation” που είχε παρουσιαστεί στο Super Bowl, και 11 ολοκαίνουργια κομμάτια.

Οι συνεργασίες όμως, είναι αυτές που προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Kendrick Lamar (“Freedom”), ο James Blake (“Forward”) , ο Weeknd (6 inch”), αλλά και o Jack White (“Don’t Hurt Yourself”). Ο Father John Misty και ο Ezra Koening των Vampire Weekend έχουν γράψει το κομμάτι “Hold Up”, που περιέχει sample του κομματιού “Maps” των Yeah Yeah Yeahs’. Τα samples είναι επίσης ιδιαίτερα ξεχωριστά, μιας και θα ακούσουμε από OutKast, μέχρι το “When The Levee Breaks” των Led Zeppelin στο κομμάτι που συμμετέχει ο Jack White. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από κάτι τόσο φανταστικό από την βασίλισσα της σύγχρονης μουσικής.

Δεν είναι άλλωστε και η πρώτη φορά που η Beyonce μάς ξαφνιάζει με μια αναπάντεχη κυκλοφορία, μιας και το τέταρτο album της με τίτλο το όνομα της είχε κυκλοφορήσει λίγο πριν εκπνεύσει το 2013, χωρίς κανένας να το καταλάβει.

Και το “Lemonade” όπως το “Beyonce”, ακολουθεί το concept του “visual album”, μιας και κάθε κομμάτι συνοδεύεται από ένα videoclip.