Η Azealia Banks κατηγορεί τη Beyoncé και το 'Lemonade' για αντιφεμινιστικά πρότυπα

azealia-banks
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Η Queen Bey σήκωσε το Ίντερνετ κι αυτό φαίνεται πως ενόχλησε.

Έντονη κριτική άσκησε η Azealia Banks στη Beyoncé στο βίντεο κλιπ και τους στίχους του 'Lemonade' που μόλις κυκλοφόρησε (23 Απριλίου). Το ‘Lemonade’ που σάρωσε το Ίντερνετ μέσα σε λίγες ώρες φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα την Banks για τα δήθεν αντιφεμινιστικά πρότυπα που προωθεί κι έτσι η rapper βομβάρδισε το Twitter με χλευαστικές αναρτήσεις.

Σε σχετικές αναρτήσεις, η τραγουδίστρια σχολίασε πως το τραγούδι της Beyoncé είναι ιδιαίτερα κακό για τις μαύρες γυναίκες, ενώ σε άλλο ποστ, κατηγόρησε ανοιχτά την Beyoncé ότι κλέβει ιδέες άλλων καλλιτεχνών χωρίς να δίνει μετά τα εύσημα. «Είναι λαθροθήρας, Είναι κλέφτρα. Τα αδέρφια δεν κλέβουν, τα αδέρφια μοιράζονται» έγραψε η Banks.

Το 'Lemonade' που όπως λέγεται έγραψε η Queen Bey για την απιστία του Jay Ζ φαίνεται πως χτύπησε το “φεμινιστικό νεύρο” της Banks αφού η τελευταία κατηγόρησε την Beyoncé ότι διαιωνίζει (sic) το μύθο της πληγωμένης μαύρης γυναίκας, κάτι που, όπως είπε, είναι το ακριβώς αντίθετο αυτού που πρεσβεύει ο φεμινισμός.«Τραγουδάς για τους niggas (sic) εδώ και χρόνια κι αυτός συνεχίζει να σε παίζει» είπε προκλητικά η Banks ειρωνευόμενη τη σχέση της Beyoncé με τον Jay Z. «Αυτό δεν είναι δύναμη, είναι ηλιθιότητα... Συνεχίζεις να κλαις για έναν άντρα και να επιβεβαιώνεις το στερεότυπο της μαύρης γυναίκας που υποφέρει κι αυτό δεν είναι σωστό για αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε εδώ πέρα».