Τα απομνημονεύματα του Iggy Pop από την εποχή των The Stooges σε ένα συλλεκτικό βιβλίο

iggy-and-the-stooges
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

To "Total Chaos: The Story of The Stooges" θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 από την εταιρεία του Jack White, Third Man Records.

To Total Chaos:The Story of The Stooges είναι αυτό που λέει το όνομά του: μια καταγραφή των γεμάτων χάος και τρέλα ημερών των πρωτοπόρων The Stooges, της πανκ ροκ μπάντας που σημάδεψε τη μουσική βιομηχανία -και τη μουσική εν γένει- των 70s. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά από την εταιρεία του Jack White, Third Man Records.Το 300 σελίδων βιβλίο θα περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο φωτογραφικό υλικό, καθώς και μαρτυρίες των Jack White, Johnny Marr και Joan Jett, μεταξύ άλλων.

Το βιβλίο έγραψαν οι Jeff Gold και Johan Kugelberg, οι οποίοι πέρασαν δύο μέρες στο σπίτι του Ιggy Pop στο Μαϊάμι συζητώντας μαζί του για τα χρόνια που πέρασε με τους The Stooges. Σε επίσημη δήλωσή του, ο Gold εκθείασε τις χειμαρρώδεις και όλο ειλικρίνεια ιστορίες που διηγήθηκε ο Pop, σημειώνοντας πως όλα όσα μοιράστηκε μαζί τους είναι ένα «σχεδόν απίστευτο παραμύθι».

«Ήταν ένα σπάνιο προνόμιο το να είμαστε με τον Iggy όσο εκείνος 'κατέβαζε' την ιστορία των Stooges. Είναι ένας απίστευτος αφηγητής με φανταστική μνήμη και φοβερή αίσθηση του χιούμορ που δεν κράτησε τίποτα πίσω. Οι Stooges υπήρξαν πρωτοπόροι στον ήχο, την εμφάνιση και τα live και στην πορεία εφηύραν ένα είδος -την πανκ ροκ- που επηρρέασε αναραίθμητους άλλους μουσικούς που τους ακολούθησαν. Δεν υπήρχε προηγούμενο αυτού που έκαναν στο χώρο της μουσικής».  

Dean Fertita, Joshua Homme, Iggy Pop, Matt Helders

Στο μεταξύ, ο πολυπράγμων Iggy Pop δεν έχει σταματήσει να παράγει πρότζεκτς αυτή τη χρονιά. Είτε λέγοντας ιστορίες για τη βιογραφία των The Stooges, είτε ποζάροντας ως μοντέλο για χάρη της τέχνης, είτε κυκλοφορώντας δίσκους -το Post Pop Depression- με τους φοβερούς συνεργάτες του Josh Homme, Matt Helders (ο ντράμερ των Arctic Monkeys) και Dean Fertita (συνεργάτης των Queens of the Stone Age), ο μύθος της πανκ ροκ δε σταματά να δημιουργεί ‘θόρυβο’.