O Bobby Gillespie τα βάζει με τον καπιταλισμό

bobby-gillespie
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2016

Ο frontman των Primal Scream είπε χαρακτηριστικά ότι στις μέρες μας κανένας τόσο πολιτιστικά σημαντικός όσο π.χ. ο Bob Dylan δε θα μπορέσει να τραβήξει το ενδιαφέρον mainstream ακροατηρίων.

Μιλώντας στο Beat, o Gillespie, αναφέρθηκε στους σύγχρονους pop stars και στο πώς η pop μουσική έχει επηρεαστεί από τον νεοφιλελευθερισμό και τον καπιταλισμό.

«Δεν ξέρω τι είδους μουσικής ιδιοφυίας θα καταφέρει να χτυπήσει τις μεγάλες ομάδες καταναλωτών. Το μόνο που χρειάζεται να δει κανείς είναι της φωτογραφίες από το Coachella. Είναι σαν το φεστιβαλ του 1% του πληθυσμού. Πιστεύω ότι η pop μουσική έχει μολυνθεί από τον νεοφιλελευθερισμό και τον καπιταλισμό. Δεν μπορείς να σταματήσεις τους νέους όταν μια τέτοια νεοφιλελεύθερη κουλτούρα βρίσκεται συνεχώς μέσα στα μούτρα τους. Μας χειραγωγούν συνεχώς, λέγοντας μας τι να αγοράσουμε. Το σύστημα αξιών απαρτίζεται από τη Rihanna ή τον Kanye West. Θα δείτε όμως ότι κανένας από αυτούς τους μεγάλους αστέρες δεν ασκεί κριτική στον καπιταλισμό. Ποτέ δεν θα κριτικάρουν το σύστημα».

Όταν ρωτήθηκε ποιός σταρ χαρακτηρίζει την εποχή μας είπε «Πολιτικά, μάλλον η Rihanna. Νομίζω ότι άνθρωποι σαν την Rihanna ή τον Kanye West αφομοιώνουν πλήρως τις αξίες που εκατομμύρια νέοι ασπάζονται σήμερα». Πρόσθεσε επίσης ότι η Rihanna αντιπροσωπεύει την δόξα και την καλή ζωή και πώς τα τραγούδια της δεν έχουν κανένα αυθεντικό συναίσθημα, πώς δεν ένιωσε κανέναν πόνο ακούγοντας τα, συναισθήματα που του προκαλούσαν ντίβες περασμένων εποχών, όπως η Aretha Franklin.