Απίστευτη παγκόσμια κατακραυγή για την Azealia Banks

azealia-banks
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΜΑΙΟΥ 2016

Η προκλητική τραγουδίστρια ενεπλάκη σε μια κόντρα στο twitter με τον Zayn Malik, στην οποία εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον του με ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια. Ήταν τόσο μεγάλη η έκταση που πήρε το γεγονός, που οι ακυρώσεις των συναυλιών της έρχονται η μία μετά την άλλη, ενώ μπλόκαρε και τον προσωπικό της λογαριασμό.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν η Banks έγραψε στο instagram ότι ο Malik αντέγραψε την αισθητική ενός δικού της videoclip στο καινούργιο του video για το τραγούδι “Like I Would”, αλλά έγραψε ότι δεν του κρατάει κακία γιατί είναι ένα γλυκό παιδί. Ο Malik απάντησε γράφοντας δύο tweets “Όχι ψέμματα…σε βλέπω να προσπαθείς να με φτάσεις αλλά δε με νοιάζει” και “O κώλος μου είναι πολύ καλός για σένα”.  

Η Banks στη συνέχεια εξαπέλυσε μια απίστευτη επίθεση στον Malik, αναφερόμενη στην καταγωγή του από το Πακιστάν και πώς αυτός ήταν ο λόγος που τον είχαν επιλέξει στους One Direction, ενώ δε δίστασε να γίνει ακόμα πιο προκλητική λέγοντας πώς ο Malik προσπαθεί να μιμηθεί τους λευκούς stars και τον Justin Bieber, αποκαλώντας τον μάλιστα “curry scented bitch”, ανάμεσα σε πολλά άλλα. Ο Malik στη συνέχεια της απάντησε λέγοντας ότι δεν αναφερόταν σε αυτήν με τα προηγούμενα tweets.

Το αποτέλεσμα αυτής της κόντρας, ήταν το μπλοκάρισμα του λογαριασμού της τραγουδίστριας στο Twitter, ένα hashtag #curryscentedbitch, στο οποίο γυναίκες από χώρες όπως το Πακιστάν και η Ινδία αναφέρονται στο συμβάν, δηλώνοντας περήφανες για την καταγωγή τους, ακυρώσεις των εμφανίσεων της Banks σε συναυλίες, όπως το φεστιβάλ Born&Bred στο Λονδίνο, και μια παγκόσμια αποδοκιμασία. Το αποκορύφωμα βέβαια είναι ότι η Banks είναι πλέον στο στόχαστρο της Υπηρεσίας υπεύθυνης για τη μετανάστευση και την τρομοκρατία στη Μεγάλη Βρετανία και φημολογείται ότι ίσως της απαγορευτεί και η είσοδος της στη χώρα.   

Τώρα, η Banks απολογείται δημοσίως για τα σχόλια που έγραψε. Στην επιστολή της γράφει: «Αγαπητέ κόσμε. Τώρα που ο θόρυβος για το συμβάν καταλάγιασε, είχα λίγο χρόνο να αποφορτιστώ και να κάνω κάτι δραστικό. Θέλω να δηλώσω δημόσια ότι απολογούμαι στον κόσμο. Το να χρησιμοποιείς ρατσιστικά/σεξουαλικά σχόλια και στερεότυπα για να κοροιδέψεις έναν άλλον άνθρωπο είναι εντελώς απαράδεκτο. Άφησα τον θυμό μου να με κυριεύσει, προσέβαλλα εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς λόγο. Και για αυτό ζητάω ειλικρινά συγνώμη».