Σε δημοπρασία η κίτρινη κιθάρα του Prince

prince
ΤΡΙΤΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2016

Η χαρακτηριστική κίτρινη κιθάρα έγινε σύμβολο του Prince λόγω του ιδιαίτερου σχήματός της.

Την ειδικής κατασκευής κιθάρα χρησιμοποίησε o Prince κατά τις δεκαετίες του 80’ και 90’. Ωστόσο, ο λαιμός της κιθάρας έσπασε το 1994 στη Γαλλία, αλλά στη συνέχεια επισκευάστηκε, κι έτσι, σήμερα, το αντικείμενο δημοπρατείται προς $30,000. Η διαδικασία της δημοπρασίας θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου από τον δημοπρατικό οίκο Heritage Auctions του Beverly Hills.

«Είμαι φαν του Prince από μικρό παιδί κι αυτή η κιθάρα ξεχώριζε πάντα στα μάτια μου επειδή ήταν σούπερ κουλ και στυλάτη», ανέφερε ο τωρινός κάτοχος της κιθάρας, Richard Leece, προσθέτοντας: «Δυστυχώς, όσο μακάβριο κι αν είναι, όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν, τα αντικείμενά τους γίνονται πιο πολύτιμα». Ο Leece αγόρασε την κιθάρα του Prince πριν από ένα χρόνο στην τιμή των $30,000. «Νομίζω πως θα ήταν ρίσκο για μένα να έχω στην κατοχή μου κάτι τόσο πολύτιμο όσο αυτό», δήλωσε εξηγώντας τους λόγους που παραχωρεί το αντικείμενο σε δημοπρασία.

Άλλα αντικείμενα προς πώληση σχετικά με τον Prince είναι βραβεία που έλαβε επειδή έσπασαν ρεκόρ πωλήσεων καθώς και ένα demo που περιλαμβάνει κομμάτια όπως 'Just As Long as We’re Together', 'My Love Is Forever' και 'Jelly Jam'.