Οι Arcturus επιστρέφουν δυναμικά και «φωτίζουν» την Αθήνα

oi-arcturus-epistrefoun-dunamika-kai-fotizoun-tin-athina

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Το διεθνώς αναγνωρισμένο supergroup Arcturus, μετά τη θρυλική επανασύνδεσή του, έρχεται στην Αθήνα με το πιο δυναμικό του line up και υπόσχεται μία εντυπωσιακή συναυλία, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο Gagarin 205.

Μετά από τέσσερα ολοκληρωμένα άλμπουμ και 20 χρόνια μουσικής δημιουργίας, ακροβατώντας μεταξύ majestic black metal και experimental avant-garde art rock, οι Arcturus είναι από μόνοι τους ένα μουσικό είδος που δεν μπορεί να αντιγραφεί.

Μία μουσική ιδιοφυΐα, «ντυμένη» με τον μανδύα της metal, με μπαρόκ αισθητική και μεσαιωνική αύρα. Ο πιο συνηθισμένος όρος που συνοψίζει την ουσία της ύπαρξής τους είναι: «weird».

Με συνεχείς αλλαγές στο line up, οι οποίες αναζωογονούσαν τα υπόλοιπα μέλη και δημιουργούσαν αριστουργήματα της metal σκηνής, το 2007 οι Arcturus ανακοίνωσαν τη διάλυση τους, ενώ το 2011 άρχισαν να γίνονται οι κινήσεις για την πραγματοποίηση αυτής της περιοδείας.

Το συγκρότημα εμπνεύστηκε το όνομά του από τον Αρκτούρο, ένα από τα πιο φωτεινά αστέρια.

Πληροφορίες: Gagarin 205, Λιοσίων 205, 210 8547600, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, είσοδος 29 ευρώ. Προπώληση Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), 210 3608366.