Πήγαμε στο live των Underground Youth στο Fuzz

underground-youth Eyal Pe'er Photography
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΜΑΙΟΥ 2016

Για άλλη μια φορά είχαμε τη χαρά να δούμε από τα μέρη μας την μπάντα από το Manchester, αυτή τη φορά σε μεγαλύτερη σκηνή, που τους προσέφερε την ευκαιρία να ντύσουν τη μουσική τους με μια ταιριαστή σκηνική παρουσία.

Οι Echo Train ανέλαβαν το ρόλο να ζεστάνουν το κοινό. Η μπάντα κινήθηκε σε ψυχεδελικούς ρυθμούς, με αισθητική επηρεασμένη από την Αμερικάνικη παράδοση και τη δεκαετία του ‘70. Η τραγουδίστρια Ren ή Ειρήνη Δούκα αποδεικνύεται χαρισματική frontwoman, με μοναδική φωνή και παρουσία.

Οι Underground Youth εμφανίστηκαν στη σκηνή λίγο μετά τις 10, μέσα από καπνούς και απόκοσμο φωτισμό, με το “Lost Recording” να ανοίγει το show. Η Olya Dryer στο πίσω μέρος έκλεβε την παράσταση, όρθια να χτυπάει μανιασμένα τα κρουστά, ενώ η φωνή του Craig Dyer σε ταξίδευε σε σκηνικά νουάρ ταινίας. Για περίπου μιάμιση ώρα, απολαύσαμε ένα show με όλα τα αγαπημένα τους κομμάτια. Η διασκευή του “Ghost Rider” των Suicide, ενώ το συγκρότημα ήταν λουσμένο με κόκκινα φώτα και κουνιούνταν σαν σύνολο από σκιές, ήταν από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές. Στο  “Rules of Attraction”, η μπάντα με μπροστάρη τον εμβληματικό μπασίστα Max James- μια τελείως κινηματογραφική περσόνα, με το μαύρο perfecto του και τη στιβαρή του παρουσία- να κατεβαίνουν από τη σκηνή και να γίνονται ένα με το κοινό, κατά την προσφιλή τους πλέον συνήθεια στα live τους.

Οι Underground Youth είναι μια μπάντα σχεδόν φόρος τιμής στην αισθητική των Velvet Underground, των Jesus and Mary Chain, στο goth των ‘80’s. Όλα αυτά μαζί αποτελούν πάντα ένα “πιασάρικο” υλικό για το αυτί και το μάτι. Οι Βρετανοί αγαπάνε τις επιρροές τους, μπορεί να μην διεκδικούν κανένα βραβείο πρωτοτυπίας ηχητικά, αλλά στις ζωντανές τους εμφανίσεις είναι πραγματικά συγκλονιστικοί. Χαρήκαμε που σε ένα μεγαλύτερο χώρο είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το show τους ακόμα πιο ολοκληρωμένα, και είμαστε σίγουροι ότι θα τους περιμένουμε ξανά από τα μέρη μας σύντομα.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ