Ο διεθνούς φήμης Gerald Pryor παρουσιάζει τη νέα του φωτογραφική δουλειά στην γκαλερί «7»

gerald-pryor-4
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΙΟΥ 2016

Την Τρίτη 31 Μαΐου, η γκαλερί «7», στο πλαίσιο μιας εξωστρέφειας, παρουσιάζει τον διεθνή Αμερικανό καλλιτέχνη Gerald Pryor.

Πρόκειται για την καινούργια φωτογραφική του δουλειά που αναφέρεται στο ζήτημα της διαπολιτισμικότητας, όπου εξετάζει τις άγνωστες πτυχές του κινέζικου πολιτισμού σε αντιπαράθεση με την σύγχρονη Νεοϋορκέζικη πραγματικότητα.

H ματιά του στο τοπίο διαθέτει το στοχασμό ενός καλλιτέχνη διαποτισμένου από το πνεύμα του Ταοϊσμού. Η φιλοσοφία αυτή αγκαλιάζει την ιδέα ότι όλη η ζωή, ακόμα και η φαινομενικά αδρανής, είναι διαποτισμένη με το πνεύμα.

Ως γνωστόν, ο Ταοϊσμός έχει ενσωματωθεί στην κινέζικη ιστορία και την παράδοση για πολλούς αιώνες, και ο καλλιτέχνης παραλληλίζει τις έννοιες της με τον ανάλογο σεβασμό στο τοπίο.  Πρόκειται ουσιαστικά, για μια δουλειά που παράγεται από το πραγματικό περιβάλλον Ασίας και Ν. Υόρκης, που προχωρεί όμως και πέραν αυτού.

Ο G.P. ζει και δουλεύει στο Manhattan. Στον ελεύθερο χρόνο του, αναζητά την ηρεμία και την ειρήνη στο Sag Harbor, Long Island, παρατηρεί την πραγματικότητα στις γειτονιές των ασιατικών λαών και παράλληλα ταξιδεύει και μένει μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Shanghai, στο Tiajiin αλλά και στο Πεκίνο το οποία επισκέπτεται τακτικά από το 1986, ελπίζοντας να δει τις άγνωστες πτυχές του κινέζικου πολιτισμού. Η σειρά των φωτογραφιών που θα εκτεθεί αντιστοιχεί σε «μια στοίβα από ασιατικά περάσματα» σε ψηφιακές φωτογραφίες σε 3 αντίτυπα, διαστάσεων 100Χ70 cm.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει κάνει η Θάλεια Βραχοπούλου.

Ιnfo
Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαΐου-25 Ιουνίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ.
Τετάρτη, Σάββατο 11-3 μ.μ.              

Γκαλερί 7
Σόλωνος, 20, 106 73,  Αθήνα
Τηλ.– Fax: 0302103612050
Εmail: [email protected]