Τι θα δούμε τη δεύτερη μέρα του Release Athens

gad

Οι Gad θα ανοίξουν τη δεύτερη μέρα του Release Athens

ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

H δεύτερη μέρα του φεστιβάλ στην Πλατεία Νερού, επιφυλάσσει χορό, electro-swing, hip-hop, jazz, και pop μελωδίες.

Την αρχή θα κάνουν οι GAD, μία από τις πιο επιτυχημένες εγχώριες μπάντες της ελληνικής σκηνής, με τα κομμάτια τους να παίζονται συχνά στα ραδιόφωνα. Έχουν ξεχωρίσει κομμάτια  τους όπως το “Waves” και επί σκηνής θα μας παρουσιάσουν όλο το φάσμα των δέκα χρόνων της πορείας τους.

Ένα ακόμα ελληνικό όνομα θα ακολουθήσει, ο RSN. Οι επιρροές του εκτείνονται από το hip-hop μέχρι τη jazz, και μπολιάζει στον ήχο του, soul, funk αλλά και trip hop, ενώ πέρα από τις προσωπικές του κυκλοφορίες, αξίζει να αναζητήσετε τη συνεργασία του με την Esterina στο “We got Music”. Εδώ και χρόνια παράλληλα με τη solo δουλειά του, συνεργάζεται ως dj στο βρετανικό συγκρότημα Belleruche.

Chinese Man

H συνέχεια ανήκει στο σχήμα του Chinese Man, ένα σχήμα αποτελούμενο από τους High Ku, Sly και Ze Mateo, υπό την καθοδήγηση του Chinese Man. Groove, hip-hop, afrobeats και jazz, μπλέκονται στη μουσική τους, ενώ τα live τους συνοδεύονται από ένα  μοναδικό οπτικοακουστικό show.

Επόμενο act οι Postmodern Jukebox, με έναν αέρα vintage να αποπνέει στην παρουσία τους. Επηρεασμένοι από τη soul, τη jazz και το fox-trot, και με μια εμφάνιση που θυμίζει άλλες-πολυτελείς- εποχές, το σχήμα του Scott Bradlee θα μας ζεστάνει κατάλληλα για τον headliner της βραδιάς.

Ο Parov Stelar λοιπόν, ο αγαπημένος αυτός Αυστριακός του ελληνικού κοινού, θα κλείσει τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ. Όσοι τον έχουν δει ζωντανά, δεν μπορούν παρά να μιλούν για μια electro swing εμπειρία. Μαζί  με την μπάντα του δεν πρόκειται να μείνει κανένας που δε θα χορεύει στους ρυθμούς τους. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους αστέρες της μουσικής βιομηχανίας, έχει κυκλοφορήσει μια πληθώρα albums, ενώ κομμάτια του έχουν περιληφθεί σε άπειρες συλλογές ή έχουν χρησιμοποιηθεί για διαφημιστικές καμπάνιες. Δεν είναι τυχαία η επιτυχία του,μιας και χάρη στο καταπληκτικό “πάντρεμα” των samples με swing και ηλεκτρονικές μελωδίες, δημιουργεί ευχάριστα, χορευτικά κομμάτια που κολλάνε στο κεφάλι μας, αλλά δε βαριόμαστε ποτέ να ακούμε.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ