Το show της PJ Harvey είναι ίσως το πιο πολυαναμενόμενο του καλοκαιριού

pj-harvey-primavera-sound-2016 Christie Goodwin
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Μετά την εκπληκτική εμφάνισή της στο Primavera Sound της Βαρκελώνης το Σάββατο, 4 Ιουνίου, όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα την αποψινή εμφάνιση της PJ Harvey στην Πλατεία Νερού.

Για πρώτη φορά σε 4 χρόνια, και μετά την κυκλοφορία του album της, The Hope Six Demolition Project, η PJ Harvey επέστρεψε στον κόσμο της σκηνής το Σάββατο 4 Ιουνίου με μία καταιγιστική headline performance στο Primavera Sound της Βαρκελώνης. Η εμφάνισή της ξεκίνησε στις 22.35 στο Heineken stage, το μεγαλύτερο stage του φεστιβάλ, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την επιστροφή της 46χρονης Βρετανής σταρ.

Eric Pàmies

Μέσα από ένα σετ που κράτησε λίγο πάνω από μια ώρα, η Polly κατάφερε να μαγέψει το κοινό της μέσα από μια άψογα σκηνοθετημένη performance που δύσκολα μπορεί να πλησιάσει κανείς στη σύγχρονη μουσική σκηνή. «Το show της Pj Harvey απόψε ήταν η καλύτερη σε απόδοση μπάντας, μίξη ήχου, κινηματογράφησης που είδα τα 10 τελευταία χρόνια» έγραψε στο Twitter του ο Geoff Barrow, “ιθύνων νους” των Portishead.

H PJ Harvey στο Primavera Sound 2016

Οι δύο φορές νικήτρια του Mercury Music Award ξεκίνησε το καλοκαίρι με εμφανίσεις σε φεστιβάλ με την υποστήριξη της 9μελούς μπάντα της που περιλαμβάνει τους ταλαντούχους και μακροχρόνιους συνεργάτες της: το μόνιμο συνεργάτη της John Parish, τo Mick Harvey (ο “εγκέφαλος” των Bad Seeds, συνεργάτης για 36 χρόνια του Nick Cave), τoν Alain Johannes (Mark Lanegan Band, Queens of the Stone Age), τον James Johnston (Gallon Drunk, μέλος των Bad Seeds για 5 χρόνια), τoν ντράμερ Kenrick Rowe, τον περκασιονίστα Jean-Marc Butty, το σαξοφωνίστα  Terry Edwards (Gallon Drunk,  Tindersticks, Spiritualized, Nick Cave, The Jesus and Mary Chain), τoν κιθαρίστα Alessandro Stefana (Mike Patton, Joey Burns, Calexico) και τον κλαρινίστα Enrico Gabrielli. 

Το show σκηνοθέτησε ο κορυφαίος βρετανός Ian Rickson, πετυχημένος θεατρικός σκηνοθέτης με πολυετή θητεία στο Royal Court Theatre του Λονδίνου, ενώ τη σκηνή σχεδίασε ο Jeremy Herbert (βραβευμένος multi-media καλλιτέχνης), ο έμπειρος σε θέατρο, όπερα και μιούζικαλ. Το κουστούμι της PJ Harvey δημιούργησε η διάσημη σχεδιάστρια Ann Demeulemeester.

To set list της Harvey περιλάμβανε κομμάτια από το νέο της άλμπουμ καθώς και τραγούδια από τα 25 χρόνια της σταδιοδρομίας της.

SET LIST:

CHAIN OF KEYS

THE MINISTRY OF DEFENCE

THE COMMUNITY OF HOPE

A LINE IN THE SAND

THE ORANGE MONKEY

LET ENGLAND SHAKE

THE WORDS THAT MAKETH MURDER

THE GLORIOUS LAND

MEDICINALS

WHEN UNDER ETHER

DOLLAR, DOLLAR

THE WHEEL

THE MINISTRY OF SOCIAL AFFAIRS

50FT QUEENIE

DOWN BY THE WATER

TO BRING YOU MY LOVE

RIVER ANACOSTIA

Δείτε εδώ ένα μικρό απόσπασμα από το live της στο Primavera Sound.