Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Ο Κήπος της Πειραιώς γεμίζει μουσικές

xristodoulou Dimitrios Chonos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Οι συναυλίες που πραγματοποιούνται φέτος στον Κήπος της Πειραιώς 260 έχουν πλούτο και ποικιλία. Υπομονή ως τις 19 Ιουνίου!

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Γιώργης Χριστοδούλου
Attic à Paris
19 Ιουνίου – 21:00

Ο μουσικός και τραγουδιστής Γιώργης Χριστοδούλου μας προσκαλεί σε μία βραδιά αφιερωμένη στον αγαπημένο του δημιουργό, Αττίκ. Στην μουσική παράσταση Attic à Paris θα μας παρουσιάζει τη διετή έρευνά του πάνω σε αδισκογράφητα, χαμένα έργα του Έλληνα δημιουργού, από την περίοδο που μεγαλουργούσε ως συνθέτης στο Παρίσι, όπου σπούδαζε μουσική. Στο Attic à Paris παρουσιάζονται επίσης μικρά κομμάτια για σόλο πιάνο της ίδιας εποχής, αλλά και γνωστά αγαπημένα κομμάτια του συνθέτη στα ελληνικά.

Σαββίνα Γιαννάτου – Primavera en Salonico – Lamia Bedioui
Τα τραγούδια του Άλλου
20 Ιουνίου – 21:00

Το σχήμα θα παρουσιάσει τραγούδια και μουσικές από την Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική, τη Νότιο Ιταλία, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, σεφαραδίτικα, αρμένικα, βαλκανικά και ελληνικά της ξενιτειάς – τραγούδια που αναφέρονται σε κοινότητες, μειονότητες, εθνικές και κοινωνικές ομάδες, ακόμη και ολόκληρους λαούς που βρέθηκαν περαστικοί, «φιλοξενούμενοι» ή εγκατεστημένοι μακριά από τον ιστορικό γενέθλιο τόπο τους.

No Wall Music
Mikelis & Najem Project
27 Ιουνίου – 21:00

Με αφετηρία την αραβική μουσική παράδοση, που αποτέλεσε το έναυσμα για την εν λόγω μουσική σύμπραξη, οι δύο καλλιτέχνες, ο Έλληνας Δημήτρης Μικέλης και ο Παλαιστίνιος Μοζάμεντ Νατζέμ ενώνουν τις εμπειρίες τους ως συνθέτες και εκτελεστές και δημιουργούν μια μουσική ατμόσφαιρα όπου το αραβικό στοιχείο επικρατεί, ενώ φιλτράρονται μέσα σε αυτό επιρροές από άλλα είδη, όπως της κλασικής μουσικής αλλά και της τζαζ.

Socratis Sinopoulos Quatret
8 Winds
30 Ιουνίου – 21:00

Όταν o αρχαίος ήχος της λύρας συναντά την jazz και την σύγχρονη μουσική, το αποτέλεσμα μαγεύει το κοινό. Οι μελωδίες του δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλου σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου, φτιάχνουν έναν εντελώς ξεχωριστό και πρωτόγνωρο ήχο και καλούν το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στον Κήπο της Πειραιώς 260.

Μιχάλης Δέλτα
Life is now
2 Ιουλίου – 21:00

Ο γνωστός συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Μιχάλης Δέλτα παρουσιάζει ένα σάουντρακ που αντικατοπτρίζει τη σχέση του με το αστικό τοπίο. Στο Life is now, η σύγχρονη ηλεκτρονική σύνθεση συμπορεύεται με το νεορομαντικό ακουστικό ύφος μέσα από ambient διαδρομές.

Methexis
Suiciety
6 Ιουλίου – 21:00

Το progressive rock συγκρότημα Methexis παρουσιάζει την μουσική παράσταση Suiciety. Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του δεύτερου δίσκου Suiciety στο Τριανόν τον Απρίλη του 2015 με την χρήση πνευστών, animation και performance, οι Methexis επιστρέφουν σε μια αναδιαρθρωμένη παρουσίαση του υλικού τους σε μια ξεχωριστά σχεδιασμένη συναυλία.