Τι θα δούμε την τέταρτη (και τελευταία) μέρα του Release Αthens

sigur-ros
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Η τέταρτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ περιλαμβάνει post rock από μια σπουδαία μπάντα, κιθάρες και σκοτεινή ψυχεδέλεια, και φυσικά δύο πολύ αξιόλογες Ελληνικές συμμετοχές.

Την αρχή θα κάνουν οι Afformance. Βρίσκονται στα πράγματα εδώ και δέκα χρόνια έχοντας κυκλοφορήσει τρία albums, με τελευταία το "Through Walls" του 2015. Κινούμενοι ανάμεσα στον post rock και στον πιο σκληρό ήχο, έχουν πλούσια συναυλιακή εμπειρία, και έχουν ανοίξει συναυλίες ονομάτων όπως οι Maybeshewill, iLikeTrains και Kokomo.

Oι Afformance θα ανοίξουν την τελευταία μέρα του Release

Για τη συνέχεια ο Theodore, ένας καλλιτέχνης που συζητιέται έντονα από το ξεκίνημα του. Η μίξη ηλεκτρισμού και κλασσικών ήχων έχει εντυπωσιάσει το κοινό, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα μετράει ήδη δύο (ηχογραφημένα στα Abbey Road και Church Studios), και πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

O Theodore θα ακολουθήσει τους Afformance

Και πάμε μετά στους Αμερικανούς DIIV, που έρχονται με νέο δίσκο στις αποσκευές τους ("Is There is Are") και εκπληρώνουν ένα συναυλιακό απωθημένο του ελληνικού κοινού. Με όνομα εμπνευσμένο από το κομμάτι "Dive" των Nirvana - Zachary Cole Smith έχει δηλώσει την τεράστια αγάπη του για τον Kurt Cobain- το συγκρότημα θα μας ταξιδέψει  σε περασμένες δεκαετίες  με τους krautrock/shoegaze ήχους τους που ακούγονται όμως τόσο φρέσκοι και σημερινοί. «Καταραμένα» σύγχρονα είδωλα όπως ο Cobain, ο Ian Curtis και ο Elliott Smith, αποτυχημένοι δεσμοί και καταχρήσεις, φτιάχνουν το σύμπαν των DIIV, που είναι γεμάτα σκοτάδι, θλίψη και θυμό αλλά με εθιστικές κιθάρες και ένταση που δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.  

Oι DIIV επιτέλους επί ελληνικού εδάφους

Το επόμενο συγκρότημα είναι ένα από τα πλέον λατρεμένα στη χώρα μας, κάτι που αποδεικνύει η sold out συναυλία τους στο Fuzz πριν δύο χρόνια, αλλά και η καταπληκτική τους εμφάνιση στο περσινό Rockwave. Μιλάμε φυσικά για τους Black Angels, που θα απλώσουν το πέπλο της σκοτεινής τους ψυχεδέλειας, και θα μας μαγέψουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Το όνομα τους το πήραν από το τραγούδι "The Black Angel’s Death Song", των Velvet Underground, που είναι μία από τις βασικές τους επιρροές τους. Σκοτεινός, επιβλητικός και sexy ήχος, κιθάρες που σε ηλεκτρίζουν, μια ατμόσφαιρα που είναι δύσκολο να αντισταθείς. Αναμένουμε να ακούσουμε πολλά και αγαπημένα τραγούδια τους, όπως το "Young Men Dead" – που χρησιμοποιήθηκε και στο soundtrack του "True Detective", το "Bad Vibrations", το "Love Me Forever" κ.ά.

To συγκρότημα που θα κλείσει το φετινό Release Festival είναι οι Ισλανοί Sigur Ros, ή αλλιώς η μεγαλύτερη post-rock μπάντα αυτή τη στιγμή. Ένα συγκρότημα που δε σταματά να μας εκπλήσσει και να μας μαγεύει με τις ατμοσφαιρικές του μελωδίες και τα παράξενα ηχοτόπια που χρησιμοποιούν, έστω και αν τραγουδάνε στα Ισλανδικά. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι πραγματική εμπειρία με το συγκλονιστικό light show που παρουσιάζουν. 

Oι Ισλανδοί Sigur Ros θα κλείσουν το Release Athens με τις ατμοσφαιρικές μελωδίες τους

Έχουν δημιουργήσει και ένα φιλμ το "Heima", βασισμένο στην περιοδεία τους για το album "Takk" το 2007, ενώ πλούσια είναι και η δράση τους, στον χώρο του κινηματογράφου. Τραγούδια τους έχουν χρησιμοποιηθεί σε ντοκιμαντέρ και σε πασίγνωστες ταινίες όπως το "Slumdog Millionaire" και το "Vanilla Sky", ενώ έχουν εμφανιστεί και σε επεισόδιο του "Game of Thrones". Στην Πλατεία Νερού, αναμένεται να ακούσουμε πολλά γνωστά τραγούδια τους, αλλά και νέα ακυκλοφότητα ακόμα κομμάτια, όπως μας υποσχέθηκαν και η συναυλία τους θα είναι θέαμα που θα το συζητάμε για καιρό.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ