Μήνυμα συγκίνησης του Jimmy Somerville για τα θύματα στο Orlando

Jimmy-somerville Jimmy Somerville
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Δύο μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση σε gay club του Orlando, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 50 νέοι άνθρωποι, οι εκδηλώσεις πολλών μουσικών και καλλιτεχνών, που θέλουν να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στα θύματα και τις οικογένειες τους, είναι μαζικές.

Η Lady Gaga βρέθηκε στην αγρύπνια στη μνήμη των θυμάτων, και δακρυσμένη διάβασε τα ονόματα των δολοφονηθέντων, στέλνοντας και ένα μήνυμα ενάντια στη μισαλλοδοξία και την τρομοκρατία. Η Adele αφιέρωσε ένα show της στη μνήμη τους.

Σήμερα, ο Jimmy Somerville, τραγουδιστής των Bronski Beat, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω της σελίδας του στο Facebook. Ο Somerville, σε ένα video που ανέβασε, εξέφρασε τη λύπη του, ενώ πρόσθεσε πως νιώθει θλιμμένος και θυμωμένος για το φρικτό γεγονός. Τραγούδησε a capella τη γνωστή επιτυχία του συγκροτήματος “Why?”, ένα από τα τραγούδια διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Στη συνέχεια προσέφερε ένα τριαντάφυλλο ως φόρο τιμής στους επιζώντες και στα θύματα της επίθεσης, λέγοντας: «Αυτό είναι ένα τριαντάφυλλο, το λουλούδι της αγάπης. Είναι για όλους αυτούς που πέθαναν και για όσους επέζησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στη Florida. Μη σταματάτε να κρατάτε χέρια, να φιλάτε τα χείλη αυτού που αγαπάτε. Μην αφήσετε κανέναν να μας το πάρει αυτό. Αν αγαπάτε κάποιον, να του το πείτε και να του δώσετε ένα τριαντάφυλλο».  

Δείτε εδώ το βίντεο του Jimmy Somerville με το οποίο στέλνει το δικό του μήνυμα για το τραγικό συμβάν.